05 / 05 / 2024

hes projeleri kamulaştırma

hes projeleri kamulaştırma

Bazı illerde inşa edilecek Hidroelektrik, Rüzgâr Enerjisi ve Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerinin Yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

Kars Karakurt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Karakurt HES-Karakurt Havza Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Gürsöğüt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Gürsöğüt 1 HES TM-Kargı HES TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Teklifi verildi!

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise verildi. Teklif ile, su ve kanalizasyon şebeke hattı projeleri hayata geçirilmeden önce kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı tesis edilmesi ve maliyet artışı ile yatırımın gecikmesinin önlenmesi amaçlanıyor...

3 ilde doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Rize, Trabzon ve Kastamonu illerinde inşa edilecek doğalgaz boru hattı projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı..

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Munzur’a acele kamulaştırma kararı!

Dersim’de doğa harikası Munzur Vadisi Milli Parkı’na yapılmak istenen üç adet HES için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Çeşme Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Arslan, ''Proje için ÇED ve altyapı ile fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz''dedi.

Artvin, Tokat ve Amasya'da HES için kamulaştırma!

Artvin Yusufeli ilçesine bağl Yüncüler Köyü, Tokat Erbaa ilçesine bağlı Çevresu, Yukarıçandır, Tosunlar köyleri, Amasya Merkez ilçesine bağlı Kayrak ve Aksalur Köyü'nde hidroelektrik santrallerinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

4 ilde kurulacak HES ve RES için kamulaştırma izni verildi!

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

hes projeleri kamulaştırma Haberi

hes projeleri kamulaştırma

BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6786

Ankara, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Van, Erzurum, Trabzon ve Artvin illerinde kurulacak hidroelektrik santralleri ile İzmir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinde kurulacak rüzgâr enerjisi santralleri ve Kırşehir İlinde kurulacak doğalgaz kombine çevrim santralinin yapımı amacıyla ekli listelerde bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; adı geçen Bakanlığın 11/8/2014 tarihli ve 31735 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 8/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Kamulaştırılacak parseller için