02 / 05 / 2024

hes projelerine iptal davası

hes projelerine iptal davası

ORDU Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Coşkun Türkeli, 2 yılda kentte yapım çalışmaları başlayan 17 Hidroelektrik Santrali (HES) projesinin durdurulması için mahkemeye başvurduklarını söyledi...

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

İptal edilen 6 metro hattına 3.3 milyar TL ödenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın iptal edilen metro hattı projelerine yeni ödenek ayrıldı. 6 metro hattına toplam 3.3 milyar TL ödeneceği açıklandı.

Özbekistan'da HES projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım!

Özbekistan'da 2017-2021 yılları arasında hidroelektrik santral projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

HES’lerde ödenek şartı aranmayacak!

Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin bütçe ile ilgili iptal kararlarını uygulama gerekçesiyle “torba tasarı” hazırladı. HES’lerin yanı sıra raylı şehir içi ulaşımda da yüzde 10 şartı aranmayacak.

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

Maçka'daki HES projelerine vatandaşlardan tepki!

Maçka'da HES'ler ve taş ocakları vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri HES ve taş ocakları nedeniyle derelerde su kalmadığını, balıkların öldüğünü ve patlatılan dinamitler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden yardım istedi.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Veysel Eroğlu: Mikro HES projelerine izin yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidro elektrik santrallerine (HES) yönelik izinler konusunda planlı çalışma yaptıklarını söyledi. Eroğlu, çok sayıda mini HES projesini geri çevirdiklerini dile getirdi.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Danıştay Alakır Dereköy HES projesini iptal etti!

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu.

hes projelerine iptal davası Haberi

hes projelerine iptal davası

ORDU Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Coşkun Türkeli, 2 yılda kentte yapım çalışmaları başlayan 17 Hidroelektrik Santrali (HES) projesinin durdurulması için mahkemeye başvurduklarını söyledi.


İkizce’de Başönü HES, Gölköy’de ise Uğurlu ve Alasaylar HES projelerinin Danıştay tarafından iptal edildiğini, diğer projelerde de yargı sürecinin ise devam ettiğini vurgulayan Türkeli, “Bitmiş olan HES’lerde de davalar sonuçlanmadığı için derelerden su alamıyorlar” dedi.


Hürriyet...