01 / 05 / 2024

HES projelerinin son durumu

HES projelerinin son durumu

Antalya'da bulunan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TOKİ Arnavutköy projelerinde son durum! Yeni ihale tarihleri açıklandı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Arnavutköy projelerinin ihaleleri iptal edilmişti. Peki TOKİ'nin Arnavutköy projelerinde son durum ne? İşte detaylar...

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

İBB iştiraki KİPTAŞ, projelerindeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Peki KİPTAŞ'ın projelerinde son durum ne? İşte projelerde gelinen son noktalar...

Bodrum gayrimenkul projelerinin yeni cazibe merkezi oldu!

Bodrum’daki gayrimenkul ve inşaat projelerinin son bir senedeki toplam yatırım maliyeti 2 milyar dolara ulaştı...

Beyoğlu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne? 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız kentteki kentsel dönüşüm projelerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yıldız, ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin yaklaşık bir yıl sonra açılacağını söyledi. 

İzmir'in statlarında son durum!

Stadyum inşaatlarının da devam ettiğini anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'deki stat projelerinin son durumları hakkında da bilgi verdi.

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.

Avrupa'daki stadyum projelerinde son durum!

Sabah Gazetesi'nin yazarlarından Bülent Timurlenk bugünkü yazısında Türkiye'deki ve Avrupa'daki stadyum projelerinin son durumunu kaleme aldı. İşte Bülent Timurlenk'in o yazısı...

Ağaoğlu Umutlu HES projesi son aşamada!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Amasya Taşova'da inşa ettiği Umutlu Hidroelektrik Santrali'nde son aşamaya gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Kanal Kabul işlemi önceki gün gerçekleştirilen Umutlu HES, üretime geçmek için gün sayıyor.

HES projelerinin son durumu Haberi

HES projelerinin son durumu

Antalya Gündoğmuş'ta Uçansu Şelalesi'ni de içine alan doğa harikası Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabü Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi. Gündoğmuş İlçesi'nde Uçansu Şelalesi'ni de içine alan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu, köylülerin açtığı davalarla 2013 yılında Antalya l'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hayat 1 ve Hayat 2 regülatör ve HES projelerine karşı hukuk mücadelesini kazanan köylüler için bakanlıktan kötü bir haber daha geldi. Bakanlık bu kez mahkemenin iptal ettiği 2 HES projesinin hemen üst tarafında planlanan Kamer HES Regülatörü ve HES projesi için 'ÇED Olumlu' raporu verdi. 


TOPLAM...