05 / 05 / 2024

hes projesi hemşin

hes projesi hemşin

Rize'nin Hemşin İlçesi'nde belediye tarafından Hemşin Dersi üzerinde oluşturulan yapay göl sayesinde ilçenin elektrik ihtiyacı üretilecek. Elektriğin bir kısmı ise ulusal hatta verilip gelir sağlanacak..

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi! Çamlıhemşin'e 49 konutluk yeni proje!

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen projeyle Çamlıhemşin'e 49 yeni konut geliyor...

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Rize Çamlıhemşin 2019 başvuruları ne zaman? Rize Çamlıhemşin 2019 başvuru şartları neler? İşte Rize Çamlıhemşin 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Rize Hemşin projesinin detayları belli oldu!

Rize'nin Hemşin ilçesinde, "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında hayata geçirilecek olan 106 konutun ihalesi yapılırken, bu konutların 8'inin 1 oda 1 salon, 74'ünün 2 oda 1 salon ve 24'ünün de 3 oda 1 salon planında inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Manavgat Sinanhoca HES projesi yaşamı etkileyecek mi?

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Siirt Çetin Barajı ve HES projesi inşaatı durdurulmadı!

Norveçli Statkraft, Siirt'te yapımı süren 601 milyon euro yatırım tutarı olan 517 MW'lık Çetin Barajı ve HES projesi inşaatının bir bölümünün geçici olarak askıya alındığını, yatırımın tamamen durdurulmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Rize Hemşin'de Yeşil Yol için imza kampanyası başlatıldı!

Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Sungurlu Barajı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak!

Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan "Sungurlu Barajı, Hes, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme tesisi ve hazır beton tesisi" projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Saklıkent’teki HES projesi durduruldu!

Danıştay 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarındaki Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

hes projesi hemşin Haberi

hes projesi hemşin

Rize'nin Hemşin İlçesi'nde belediye tarafından Hemşin Dersi üzerinde oluşturulan yapay göl sayesinde ilçenin elektrik ihtiyacı üretilecek. Elektriğin bir kısmı ise ulusal hatta verilip gelir sağlanacak. 

İlçe Belediye Başkanı Kazım Bekar, ilçede 7 yıl önce TOKİ işbirliği ile kentsel dönüşüm çalışması başlatıldığını ifade ederek, "Projede 166 konut, 45 dükkan ve bir motel bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında ilçeden geçen Hemşin Deresi üzerine yapay bir göl oluşturuldu. Etrafında park ve bahçe düzenlemesi yapacağız. Projenin kamulaştırma bedeli yaklaşık 9 milyon lira. İnşaat ve çevre düzenleme bedeli de yaklaşık 20 milyon lira. Toplamda 30 milyona yaklaşan bir proje. 

İlçe belediyesi olarak tek başına yapmamız mümkün değil. TOKİ ile süreci yürütüyoruz." dedi. 


YAPAY GÖLDE 1.3 MEGAVVATLIK HES İLE ENERJİ ÜRETECEĞİZ


 Yerel yönetimlerin kendi kaynaklarını oluşturmasının çok önemli olduğuna dikkat...