18 / 05 / 2024

heybeli ada sit alanına spor sahası

heybeli ada sit alanına spor sahası

Heybeliada'da, Koruma Kurulu'nun onayı olmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı spor sahası inşaatı ada sakinlerini endişelendirdi. Adanın tamamında olduğu gibi bu alan da doğal SİT alanı olarak kabul ediliyor.

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 21.9 milyon TL'ye satılık doğal sit alanı!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Musalla Mahallesi 441 ada, 38 parselde yer alan 54 dönüm tarla tapulu 1. derece doğal sit alanını 21 milyon 893 bin 262 TL'ye satıyor...

Hiçbir adanın doğal sit statüsü iptal edilmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: Yassıada'yla ilgili soru önergesine verdiği cevapta, "Bakanlığımızca doğal sit statüsü bulunan hiçbir adanın doğal sit statüsü iptal edilmemiştir" dedi.

Yassıada'da ek inşaat alanları oluşturuldu!

Yassıada’da talanın boyutları ortaya çıktı. 1. derece doğal ve tarihi sit, III . derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’da otel ve kongre merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Malatya Akçadağ'da 1.derece arkeolojik sit alanı kararı!

Malatya İli, Akçadağ İlçesi, Keller Mahallesi’nde yapılan incelemeler sonucunda belirlenen alan 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

Üsküdar Kısıklı'da 791 ada 8 parsel sit alanından çıkarılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 154 pafta, 791 ada, 8 parselin sit sınırı dışına çıkarılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Antalya Aksu'da Çelebiyelbengis Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Aksu İlçesi, Güloluk Mahallesi'nde 130 ada 1458 parseldeki Çelebiyelbengis Tepesi'nin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bandırma'da özel mülkiyete ait parsele 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Balıkesir Bandırma ilçesi, Dedeoba köyü, Değirmendere mevkiindeki özel mülkiyete ait 122 ada, 14 parsel için 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir Bayındır'daki kale kalıntısına 1 ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

İzmir Bayındır İlçesi, Çenikler Mahallesi, Kalebeli Mevkii 161 ada, 37 parseldeki kayıtlı taşınmaz ve çevresindeki kale kalıntısı, 1. Derece ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescillendi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çanakkale Kaleköy'deki 119 ada 1. derece sit alanı oldu!

Çanakkale Gökçeada, Kaleköy Mevkiinde bulunan ve daha önce 3. derece arkeolojik sit alanında kalan 119 adanın sit derecesinin 1. derece sit alanı olarak belirlenmesine karar verildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kartal Moment İstanbul satış fiyatları

Yüzde 0,88 faiz oranıyla 60 ay, yüzde 0,91 faiz oranıyla 120 ay taksitlendirme avantajı sunulan Kartal Moment İstanbul satış fiyatları 239 bin TL'den başlayarak değişiyor. Proje, Heybeli Ada, Kınalı Ada ve Sedef Adası'na sahip...

Moment İstanbul Evleri

Moment İstanbul Evleri, Heybeli Ada, Kınalı Ada ve Sedef Adası'na hakim olarak inşa ediliyor. AC Yapı projesi olarak konumlanan projede, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon konutlar mevcut...

Osmaniye'de Cennetpınarı Gözetleme Kulesi 1.derecede arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Osmaniye İli, Merkez İlçe, Çardak Köyü, 163 ada, 1 nolu parselde tespit edilen Cennetpınarı Gözetleme Kulesi'nin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge tarafından 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmesine karar verildi.

Yozgat'taki Hüseyin Ağa Camii sit alanı ilan edildi!

Yozgat ili, Merkez Türkmensarılar Köyünde yer alan 145 ada, 1 parselde kayıtlı Hüseyin Ağa Camii bugün resmi gazetede yayınlanan yazılı açıklamaya göre İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından sit alanı ilan edildi.

heybeli ada sit alanına spor sahası Haberi

heybeli ada sit alanına spor sahası

Doğal SİT alanı olan Heybeliada'da, Koruma Kurulu'nun onayı olmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı spor sahası inşaatı ada sakinlerini endişelendirdi. Heybeliada Çam Limanı bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) spor sahası inşaatı ada sakinlerinin tepkisine neden oldu. Adanın tamamında olduğu gibi bu alan da doğal SİT alanı olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla Koruma Kurulu'ndan izin alınmadan yapılan her girişim suç teşkil ediyor. Çam limanı bölgesinde Milli Emlak, Sağlık Bakanlığı ve Hazine'ye ait parseller var. 

Geçen yıl TOKİ bu parsellerin bileştirilmesi ve bu alanda neler yapılabileceğine dair Adalar Belediyesi'nden görüş isteyip, toplantılar yaptı. Çam Limanı bölgesinde istenen spor sahası inşaatının yerinde amatör toprak futbol sahası vardı ve buraya 7-8 senedir adadaki inşaat hafriyatı yasadışı olarak dökülüyordu. Saha zemini hafriyat dökülmesi nedeniyle 1,5-2 metre yükseldi....