07 / 05 / 2024

hibrit otoparkı nedir

hibrit otoparkı nedir

Ankara’da yeni nesil iş yaşamının öncüsü Regnum Sky Tower, “hibrit otoparkı” ve “hibrit şarj istasyonu” ile geleceğin bu hayati ihtiyacını şimdiden karşılıyor.

Hyundai'nin Haziran ayı zammı dudak uçuklattı! Santa Fe Hibrit artık 100 bin TL daha pahalı

Santa Fe Hibrit, şehir içi trafiğe uyum sağlamak için idealdir. Hibrit teknolojisi sayesinde yakıt verimliliği daha yüksek olduğu için sık sık trafikte dur-kalk durumlarına uygun şekilde çalışabilir. Peki 07 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Kia Niro EV ve HİBRİT Mart zammı ne kadar oldu?! İşte Kia Niro EV 10 Mart 2023 fiyat listesi!

Kia Niro en bilindik özellikleri, yüksek yakıt verimliliği sunan gelişmiş hibrit güç aktarma sistemiyle birleştirilmiş bir SUV olmasıdır. Kia Niro EV ve HİBRİT Mart zammı ne kadar oldu?! İşte Kia Niro EV 10Mart 2023 fiyat listesi nedir? İşte detaylar

İstanbul'da dev otopark projesinde son durum nedir?

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

Regnum Sky Tower Ofisleri'nde hibrit teknolojisi kullanılıyor!

Ankara’da yeni nesil iş yaşamının öncüsü Regnum Sky Tower, “hibrit otoparkı” ve “hibrit şarj istasyonu” ile geleceğin bu hayati ihtiyacını şimdiden karşılıyor.

Otopark şerhi nedir?

Ulaşım araçları için bir binanın içinde veya bu binanın oturduğu parselde açık veya kapalı olarak düzenlenen otoparklar, bina otoparkı oluyor. Kimi yapıların tapusunda otopark şerhi bulunabiliyor. Peki, tapuda otopark şerhi nedir?

Şehir ulaşım planlaması ve otopark sorunları!

Bugün dünyanın bütün önemli büyük şehirlerinin çözüp Türkiye'de pek ilerleyemediğimiz basit bir şehircilik sorunu nedir derseniz ben otopark planlaması derim.

Gediz Üniversitesi öğrencileri üniversite otoparkında elektrik üretecek!

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

DOP nedir?

DOP nedir?: DOP ile MEB’na bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol sahaları oluşturuluyor...

Brüt metrekare nedir?

Brüt metrekare nedir?: Apartman holü, oda bölmeleri, merpenler, otopark, sosyal alanlar, asansörler, yangın merpenleri yani bir site içerisinde veya bir yapı içerisinde bulunan her şey brüt metrekare içinde hesaplanıyor....

Taşkın yapı nedir?

Komşu parsele veya imar planlarında yol, yeşil alan, otopark gibi kamu hizmeti ve tesisleri için ayrılmış alanlara tecavüz eden, kesin inşaat yasağı olan yerlere yapılan yapılar taşkın yapı nedir? sorusunun en açık yanıtıdır...

Öğrenci otoparkına Hibrit Satrali kurulacak!

Öğrenci otoparkına kurulacak olan santralle kampüsün elektrik ihtiyacının yüzde 60'ının karşılanması planlanıyor

Genel İskan nedir?

Binanın imar mevzuatına uygun olup olmadığını belgeyen bir rapor olan genel iskan, söz konusu binanın bağlı bulunduğu belediye tarafından veriliyor. Genel iskan nedir? detayları için tıklayın...

Kat mülkiyeti nedir?

Kat mülkiyeti tapusu konut veya işyeri sahiplerinin eline verilen bir ispat belgesi niteliği taşıyor. Kat mülkiyeti nedir? diyorsanız haberimize tıklayın..

hibrit otoparkı nedir Haberi

hibrit otoparkı nedir
Dünyada petrol kaynakları hızla tükenirken, kentsel altyapı ve binaların, geleceğin ekonomik ve çevre dostu teknolojisi olan hibrit araç konseptine hızla uyarlanması zorunlu hale geliyor.


Elektrikli ya da hem benzin hem elektrikle çalışan hibrit araçların üretim ve satışları, tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Az yakıt tüketen, düşük emisyonlu, iklimle dost teknolojiler, tüm dünyada mali düzenlemelerle teşvik ediliyor. Hem ekonomik hem çevre dostu olan bu araçlar sayesinde benzin, motorun tüketimi azalıyor; dolayısıyla petrol kaynaklarının tükenme süreci yavaşlıyor. Aynı zamanda egzoz gazları ile çevrenin kirletilmesinin de önüne geçiliyor. 2020’lerde hibrit araçların Avrupa otomobil pazarındaki payının yüzde 50’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye’de de üretim ve satışları giderek artan hibrit otomobiller trafikte yerini alıyor. Köklü otomotiv kuruluşlarının bu pazara girişleri hızla artarken, dizaynını tamamen Hacettepe Üniversitesi’nin...