22 / 07 / 2024

hıdırlık köprüsü tarihçe

hıdırlık köprüsü tarihçe

Tokat Belediye Başkanı Çiçek "Hıdırlık Köprüsü turizme kazandırılacak, nostaljik olarak yayaların gelip geçeceği bir köprü olacak'' dedi.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum ne? 

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü projeye ilişkin bilgileri aktardı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Tarih olarak 18 Mart 2022'de orayı hizmete açmak... Ama güzel gelişmeler oluyor, işler hızlandı. Belki belirttiğimiz tarihten daha erken bir sürede de açabilme imkanımız var" dedi.

Tokat Hıdırlık Sosyal Tesisi açıldı!

Kanal Tokat projesi kenarında yapımına başlanan Hıdırlık Sosyal Tesisi tamamlanarak, hizmete açıldı.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

Konya Hıdırlık Dağ Oteli inşa edilmeyi bekliyor!

Konya'nın Akşehir bölgesinde bulunan Hıdırlık Dağ Oteli 9 yıldan beri inşa edilmeyi bekliyor. Bölge halkı, turizme büyük katkısı olmasını bekledikleri otelin yapımının devam etmesini istiyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar hızlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı...

Samsun Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde hayata geçirilen Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'ndeki inşaat çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

hıdırlık köprüsü tarihçe Haberi

hıdırlık köprüsü tarihçe

Tokat'ta Selçuklular dönemine ait tarihi Hıdırlık Köprüsü'nün koruma altına alındığı bildirildi. 

     Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilırmak üzerine 1250 yılında yapılan tarihi köprünün taşıt trafiğine kapatıldığını bildirdi. 

     Hıdırlık Köprüsü'nün 763 yıldır Tokat'ın yükünü taşıdığını belirten Çiçek, ''Şehrimizi ikiye bölen Yeşilırmak üzerinde bulunan ve Selçuklular döneminden kalan Hıdırlık Köprüsü artık dinlenmeye alındı. 30-40 yıl önce yoğun olarak şehir merkezinden Karşıyaka'daki bağlara gidiş yolu olarak kullanılırdı. Son 30-40 yıldır da çok ciddi bir trafik yükünü kaldırıyordu'' dedi. 

     Köprüden önceki yıllarda ağır tonajlı taşıtların ve otobüslerin de geçtiğini ifade eden Çiçek, şunları aktardı: 

     ''Ama son yıllarda sadece küçük araçların trafiğine tek yönlü olarak açıktı. Elbette ki köprünün yapılışı ağır taşıt trafiğini kaldırabilecek özellikte değildi....