28 / 04 / 2024

Samsun Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı!

Samsun Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde hayata geçirilen Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'ndeki inşaat çalışmaları tamamlandı.



 


Samsun'un Çarşamba ilçesinde inşaatı tamamlanan ve yılbaşı öncesinde resmi olarak açılacak olan Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nden ilk geçişi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler yaptı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Yılmaz köprüyle ilgili olarak, "Çarşamba ilçemizin en uzun köprüsünden ilk geçişi biz yaptık. Bu köprü vatandaşlarımızın Samsun ile olan bağlarını daha da kuvvetlendirecek" diye konuştu.

 

Samsun Çarşamba'a 310 metre uzunluğu ile ilçenin en uzun köprüsü olacak olan ve Hürriyet ile Kumtepe arasını birbirine bağlayacak dev köprü 1 sene gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Resmi olarak yılbaşından önce açılacak olan dev köprüden makam aracıyla geçen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köprü ile birlikte Hürriyet ve Kumtepe arasındaki ulaşım sorununun artık sonlandığını dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR UZAKLARI YAKIN YAPTI

En son 210 metre uzunluğunda Hacılıçay Köprüsü ile 11 mahalledeki ulaşım sorununu ortadan kaldırdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz konuyla ilgili olarak "İlçemizde bir köprüye daha ihtiyaç vardı. Hürriyet ve Kumtepe arasındaki birçok mahallede bağlantı yollarının kopuk olması halktan gelen yoğun talep ve bölgedeki, ticari, sosyal durumları da göze alarak bir köprünün daha yapılmasına karar vermiştik ve hemen işe koyulmuştuk. 1 yıl önce başladığımız Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nü bugün bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hürriyet, Kumtepe ve civardaki köylerin karşıdan karşıya geçmek için çektiği çile artık bitti. Mesafeleri kısalttık özlemleri bitirdik. İki mahalle arasında ulaşım sıkıntısından dolayı birbirine gidemeyen vatandaşlarımız vardı. Uzakları yakın yaptık vatandaşlarımızı birbirleri ile kucaklaştırdık. En kısa sürede de resmi olarak açılışını yapacağız. Kentimize ve ilçe halkımıza hayırlı olsun. Güle güle kullansınlar" dedi.
 


Geri Dön