14 / 05 / 2024

Hürriyet Kumtepe Köprüsü

Hürriyet Kumtepe Köprüsü

Samsun'un Çarşamba ilçesinde hayata geçirilen Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'ndeki inşaat çalışmaları tamamlandı.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yeni detayları ortaya çıktı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkalelilerin merakla beklediği projede ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı!

İnşaat çalışmaları hızla devam 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliyeler inşaat alanına gelmeye devam ediyor. Hatlarının tamamlanması sonrasında köprü 18 Mart 2022'de hizmete açılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmiyor!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşası için Sütlüce ve Şekerkaya şantiyelerinde mühendis ve işçiler yoğun şekilde çalışıyor. 

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Hürriyet Kumtepe Köprüsü Haberi

Hürriyet Kumtepe Köprüsü


Samsun'un Çarşamba ilçesinde inşaatı tamamlanan ve yılbaşı öncesinde resmi olarak açılacak olan Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nden ilk geçişi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Yılmaz köprüyle ilgili olarak, "Çarşamba ilçemizin en uzun köprüsünden ilk geçişi biz yaptık. Bu köprü vatandaşlarımızın Samsun ile olan bağlarını daha da kuvvetlendirecek" diye konuştu.

Samsun Çarşamba'a 310 metre uzunluğu ile ilçenin en uzun köprüsü olacak olan ve Hürriyet ile Kumtepe arasını birbirine bağlayacak dev köprü 1 sene gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Resmi olarak yılbaşından önce açılacak olan dev köprüden makam aracıyla geçen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köprü ile birlikte Hürriyet ve Kumtepe arasındaki ulaşım sorununun artık sonlandığını dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR UZAKLARI...