06 / 05 / 2024

hidroelektrik santralı hes

hidroelektrik santralı hes

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Özbekistan'da HES projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım!

Özbekistan'da 2017-2021 yılları arasında hidroelektrik santral projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Çamlıca 1 HES'in özelleştirme ihalesi ertelendi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

hidroelektrik santralı hes Haberi

hidroelektrik santralı hes


Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirme ihalesinde toplam 14 milyon 450 bin dolar teklif verildi. Hidroelektrik santrallerinin 3 grup halinde 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. Birinci grupta yer alan Artvin'deki 0,3 megavat kurulu güce sahip Esendal ve Trabzon'daki 1,04 megavat kurulu güce sahip Işıklar (Visera) hidroelektrik santralleri için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi, 1 milyon 850 bin dolar ile Metek Hidro Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ verdi, ikinci grupta yer alan Konya'daki 0,6 megavat kurulu güce sahip Dere ve 1,04 megavat kurulu güce sahip İvriz hidroelektrik santrallerinin ihalesi ise 6 firmanın katılımıyla yapıldı. 


Santraller için en yüksek teklif, 2 milyon 300 bin dolar...