28 / 07 / 2024

hidroelektrik santralleri nerelerde

hidroelektrik santralleri nerelerde

Devlet Su İşleri (DSİ) Hidrolik Santraller Daire Başkanı Ali Şahin, Türkiye'nin hidroelektrikte dünyada yüzde 1,5, Avrupa'da ise yüzde 17,6'lık bir paya sahip olduğunu söyledi....

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Öz Seyithan Madencilik Beton Santralleri İnş. Taah .İnş. A.Ş Çekmeköy Şubesi açıldı!

Öz Seyithan Madencilik Beton Santralleri İnş. Taah .İnş. A.Ş Çekmeköy Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erol Işık tarafından açıldı.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

TOKİ 894 TL taksitli projeler nerelerde?

TOKİ 894 TL taksitli projeleri satışa çıkardı. Projelere başvurular 6 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında Ziraat Bankası tarafından kabul edilecek. Peki TOKİ 894 TL taksitli projeler nerelerde?

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi kuruldu!

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi bugün Şişli’de 775 bin 525 TL bedel ile kuruldu.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

hidroelektrik santralleri nerelerde Haberi

hidroelektrik santralleri nerelerde


Sakarya Üniversitesi Üretim Araştırmaları Topluluğunca (SÜAK) kongre merkezinde düzenlenen "Dünyada ve Türkiye'de Enerjinin Bugünü, Geleceği, Yönetimi, Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji"  panelinde konuşan Şahin, DSİ olarak bugüne kadar 741 barajı işletmeye aldıklarını, 174 barajın yapımının da devam ettiğini söyledi. 


Türkiye'nin yer üstü ve yer altı su potansiyelinin 501 milyar metreküp, bunun toplam kullanabilirlik oranının 112 milyar metreküp olduğuna dikkati çeken Şahin, "Bugüne kadar 112 milyar metreküp suyun 32 milyarını sulama, 7 milyarını içme, 5 milyarını da sanayide olmak üzere 44 milyar metreküpünü kullanıma açtık" dedi. 


Şahin, dünyada elektriğin yüzde 16'sının hidroelektrikten karşılandığını belirterek, Çin'in en yüksek kapasiteye sahip ülke olduğunu, bunu Rusya'nın takip ettiğini anlattı. 


Türkiye'nin hidroelektrikte dünyanın potansiyeli içerisinde yüzde 1,5, Avrupa'da ise yüzde 17,6'lık bir paya sahip olduğunu vurgulayan Şahin, "Ülkemizde...