04 / 05 / 2024

hidroelektrik santralleri nereye yapılacak

hidroelektrik santralleri nereye yapılacak

Bakanlar Kurulu'nun dört ilde kurulacak hidroelektrik santrali (HES) ve iki ilde yapılacak rüzgar enerji santrali (RES) için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Menzelet ve Kılavuzlu HES ihalesine 10 teklif geldi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ait, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesiyle ilgili açıklama yaptı.

Adıgüzel ve Kemer HES ihalelerine en yüksek teklif Bereket Enerji'den!

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri (HES) ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 324 milyon 100 bin lira ile Bereket Enerji verdi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Antalya, Tokat ve Van'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya ve Tokat illerinde tesis edilecek hidroelektrik santralleri ile Van ilinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'

Doğankent, Kürtün ve Torul HES ihalelerine 1.2 milyar TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 1 milyar 225 milyon 100 bin TL teklif Kolin İnşaat'tan geldi.

Karacaöre HES ihalelerine en yüksek teklif GAMA Enerji'den!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karacaören 1 ve Karacaören 2 Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştiriyor. İhalelere en yüksek teklif 515 milyon TL teklifle GAMA Enerji Anonim Şirketi'nden geldi.

Doğançay Hidroelektrik Santralleri açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemi ile bağlandığı Doğançay Hidroelektrik Santralleri açılış törenine katıldı.

hidroelektrik santralleri nereye yapılacak Haberi

hidroelektrik santralleri nereye yapılacak


Bakanlar Kurulu, dört ilde kurulacak Hidroelektrik Santrali (HES) ve iki ilde kurulacak Rüzgar Enerji Santrali (RES) için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak acele kamulaştırmalar ile TEİAŞ tarafından iki ve DSİ tarafından bir ilde acele kamulaştırma yapılacak arsaların ada ve parsellerini açıkladı. 


Bakanlar Kurulu'nun kararı bugünkü (24 Mayıs 2014 Cumartesi tarih ve 29009 sayılı) Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Tokat Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için acele kamulaştırma kararı!  
Artvin Taşköprü Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) için acele kamulaştırma kararı!


Samsun Beşpınar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) için acele kamulaştırma kararı!


Erzurum Çayhan II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) için acele kamulaştırma kararı!


Hatay Sebenoba-Gözene-Yayladağı mevkiinde kurulacak rüzgâr enerjisine dayalı üretim tesisi (RES) için acele kamulaştırma kararı!


Konya...