01 / 05 / 2024

Hierapolis Antik Tiyatro restorasyon

Hierapolis Antik Tiyatro restorasyon

Pamukkale'de yer alan Hierapolis Antik Tiyatro'nun restorasyon çalışmaları tamamlandı...

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Kyon Antik Tiyatrosu'ndaki otopark kaldırıldı!

Muğla’ya bağlı Yatağan Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

İstanbul'un antik tiyatrosu Sarayburnu'nda mı?

Tarihi Yarımada'da kazma vurulan her yerden kültür varlığı çıkarken tiyatro ile ilgili henüz bir bulguya rastlanılmadı. Antik kaynaklara göre tiyatro Topkapı Sarayı'nın bulunduğu akropolden Sarayburnu'na inen yamaçta bulunuyor.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları son aşamada!

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında so

Kaunos'taki antik tiyatro restore edilecek!

Prof. Dr. Cengiz Işık Geçen yıl UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Kaunos Antik Kenti'nde yer alan Apollon kutsal tapınağı ve Sultaniye kaplıcalarında kazı, tiyatroda ise restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti...

İzmir'deki kazılar yılan hikayesine döndü!

İzmir’in tarihini gün ışığına çıkaran, kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan Agora, Antik Tiyatro,Yeşilova, Foça, Altınpark, Bayraklı kazıları, bakanlık sponsor sözleşmesi onayına takıldı.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon başlayacak!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde belediye tarafından, Rhodiapolis antik kentindeki tiyatro ve stoanın restorasyonu için gerçekleştirilen ihale sözleşmesinin imzalanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı..

Kadifekale'de villa yapılamayacak!

Kadifekale'de villa yapılmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Bölge 3. derece sit alanı.

Kadifekale'de villa yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekildi.

Hierapolis Antik Tiyatro restorasyon Haberi

Hierapolis Antik Tiyatro restorasyon

Pamukkale'de bulunan antik tiyatronun sahnesinde 3 yıl önce çalışma başlatılmıştı. Başlatılan çalışma tamamlandı. Türkiye'de sahne binası restore edilen tek tiyatro olma özelliğine sahip Hierapolis Antik Tiyatro'nun 12 bin kişilik kapasitesi...