07 / 05 / 2024

hindistan havalimanı özelleştirmesi

hindistan havalimanı özelleştirmesi

Sani Şener, gelecek 2 yıl içinde Vietnam, Endonezya, Malezya ve Hindistan’daki yeni ihalelere teklif vermeyi planladıklarını söyledi.Şener, “Yalnızca Hindistan’da 50 yeni havalimanının özelleştirilmesi bekleniyor, TAV bunlara teklif verecek. " dedi.

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

Atina Havalimanı'nın yüzde 30'u satılıyor!

Yunanistan'ın en büyük havalimanı olan ve 2001'de 2.1 milyar Euro maliyetle inşa edilen Atina'nın Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın sahibi olan kamu - özel teşekkülü AIA'nın yüzde 30'u özelleştirilecek. Yunan Özelleştirme İdaresi TAIPED 30 Eylül'e kadar talep toplayacak.

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

3. havalimanı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la beraber yapımı hızla devam eden ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na bugün 20.30’da ilk inişi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kalamış Limanı'nın özelleştirmesi davalara takıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Kalamış Yat Limanı'nı kaleme aldı.

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirmesi meclis gündeminde!

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasının nedenini sordu.

Seydişehir Eti Alüminyum fabrikasının özelleştirmesi iptal olacak mı?

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. özelleştirmesi ve Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili soru önergesini Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıtladı. Bakan Ağbal Cengiz İnşaat'tan, söz konusu tesislerin geri alınmayacağını belirtti.

TAV, yurtdışındaki ihalelere hazırlanıyor!

Sani Şener, gelecek 2 yıl içinde Vietnam, Endonezya, Malezya ve Hindistan’daki yeni ihalelere teklif vermeyi planladıklarını söyledi.Şener, “Yalnızca Hindistan’da 50 yeni havalimanının özelleştirilmesi bekleniyor, TAV bunlara teklif verecek. " dedi.

Mimari değeri yüksek projeler Antalya'ya değer katıyor!

Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, müteahhitlerin yaşadıkları kente değer katan projeler üreterek, hem yaşadıkları kenti güzelleştirmesi, hem de emlak piyasasına değer katması gerektiğini belirtti.

TAV ‘HACI’ oldu!

Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesine sahne olan Medine Havalimanı önceki gün resmen açıldı. Havalimanı, her yıl Suudi Arabistan’ın yolunu tutan 2 milyon hacıya hizmet verecek.

Sani Şener: Dünyada bankacılara havalimanı işini biz öğrettik!

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Şener, dünyada bankacılara havalimanı işini kendilerinin öğrettiklerini belirterek, "Çünkü dünyadaki ilk özelleştirmelerden birini Türkiye yaptı" dedi.

hindistan havalimanı özelleştirmesi Haberi

hindistan havalimanı özelleştirmesi

TAV Holding CEO’su Sani Şener, gelecek 2 yıl içinde Vietnam, Endonezya, Malezya ve Hindistan’daki yeni ihalelere teklif vermeyi planladıklarını söyledi.


Dubai’de katıldığı konferans sırasında Reuters’ın sorularını yanıtlayan Şener, “Bu ülkelerde birçok yeni ihalede teklif vermeyi planlıyoruz” dedi.


Şener, “Yalnızca Hindistan’da 50 yeni havalimanının özelleştirilmesi bekleniyor, TAV bunlara teklif verecek. Afrika’da yolcu sayısı 1 milyonun üzerindeki havalimanları ile ilgileniyoruz. Körfez bölgesindeki havalimanı hizmetlerinin özelleştirilmesi durumunda bu fırsatlarla da ilgileneceğiz”...