01 / 05 / 2024

hırkai şerif camii nerede

hırkai şerif camii nerede

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.

Hırkai Şerif Camii ziyarete açıldı!

Hırkai Şerif Camii, restorasyonun ardından bugün ziyarete açıldı. Hırka-ı Şerif Camii'nin açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Avcılar'da minaresi yıkılan cami mühürlendi!

Avcılar'ın Merkez Mahallesi’nde D-100 karayolunun yan yolu üzerinde yer alan ve minaresinin bir bölümünün yıkımı gerçekleşen 39 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez camii mühürlendi.

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Camii'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, artan yolcu sayısı dikkate alınarak hayata geçirilen ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan veren Sabiha Gökçen Havalimanı Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Taksim Camii minaresinin külah bölümü yerleştirildi!

Taksim Meydanı'nda inşaat çalışamları hızla devam eden Taksim Camii'nde her gün bitime bir adım daha yaklaşılıyor. Bugün ilk minarenin külah bölümü yerine yerleştirildi.

Ordu Hz Bilal Camii'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Hz. Bilal Camii'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Antalya Eroğlu Nuri Camii’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike’de, ilçenin siluetini bambaşka bir güzelliğe kavuşturacak olan Eroğlu Nuri Camii’nin inşaatına başladı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

Taksim Camii'ne Türk bayrağı dikildi!

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Taksim Camii'nin orta kubbesine Türk Bayrağı asıldı. Caminin bu yıl açılması planlanıyor...

Taksim Camii'nin yarısından fazlası tamamlandı!

Taksim Camii'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  İnşaat çalışmaları bittiğinde 2 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

hırkai şerif camii nerede Haberi

hırkai şerif camii nerede

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.


Caminin avlusunda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve naatı şerif sonrası Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın yaptırdığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Kutsal emaneti ilk olarak İstanbul Valisi Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ziyaret etti.


Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, kutsal emanetler itibariyle manevi yönü çok yüksel olan İstanbul'u özel kılan değerlerin en önemlilerinden birinin de Hırka-i Şerif olduğunu dile getirdi.


Hz. Muhammed'in mübarek hırkasının,...