01 / 05 / 2024

Hırkai Şerif Camii ziyarete açıldı!

Hırkai Şerif Camii ziyarete açıldı!

Hırkai Şerif Camii, restorasyonun ardından bugün ziyarete açıldı. Hırka-ı Şerif Camii'nin açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.




Restorasyon nedeniyle bir süredir kapalı olan Hırka-i Şerif Camii, bugün Cuma namazı öncesi ziyarete açıldı. Hırkai Şerif Camii ziyarete açılması nedeniyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Hırka-i Şerif Camii'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. 


Her Ramazan ayında Müslümanların akınına uğrayan Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii bu Ramazan’da da ziyaretçilerini bekliyor. Veysel Karani Hazretleri'nin soyundan gelenler tarafından korunan, 58 ve 59. Kuşak torunları tarafından da bugüne kadar getirilen kutsal emanet, Ramazan Ayı'nda yeniden ziyaretçileriyle buluşacak. 



Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan Hırka-i Şerif’in açılışına Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile Veysel Karani'nin torunları katıldı. Açılışta Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.



Ziyaret arife günü ikindi namazına kadar devam edecek. Hırka-i Şerif ziyaretinde bu yıl bir de ilk yaşanacak. Artık engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler sırada beklemeden görevli refakatinde engelli asansörüyle ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Hırkai Şerif Camii'nin ziyarete açıldığını Twitter'da paylaştığı bu fotoğrafla duyurdu. 


Hırka-i Şerif ziyaret süresi!


Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk Cuma gününden arefe günü ikindi namazı sonrasına kadar, hafta sonu da dahil ziyaret edilebilecek. 



Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön