21 / 05 / 2024

istanbul hırkayı şerif cami nerede

istanbul hırkayı şerif cami nerede

Hırkai Şerif Camii, restorasyonun ardından bugün ziyarete açıldı. Hırka-ı Şerif Camii'nin açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

İstanbul hızla boşaltılmalı, 20 yeni şehir kurulmalı! Megakent başka türlü dönüşemez!

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, gözler 7'den büyük deprem beklenen İstanbul'a çevrildi. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından İstanbul'un nasıl dönüşebileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı mesafesi 14 dakika kısalıyor!

Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı devam eden Demirköy mevkisindeki T26 Tüneli'nin şantiyesinde inceleme yaptı. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında Bozüyük-Bilecik arasında bulunan tünel bittiğinde 14 dakikalık bir zaman kazanılacağını belirtti...

Ankara-İstanbul hızlı tren hattında müteahhit firmaya fazla para mı ödendi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi'nde, müteahhit firmaya fazladan ödenen 6 milyon 398 bin liranın akıbetini sordu. 

Adil Karaismailoğlu‘ndan beklenti büyük! Kanal İstanbul hızlanacak!

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevinden alınan Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Cahit Turhan'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında “seferberlik önlemlerine” yeterli desteği vermediği iddia edildi…

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Edirne-İstanbul hızlı trenin inşaatı başlıyor!

Çatalca'ya çok güzel projeler ve hizmetler yapacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çatalca'dan geçen Edirne-İstanbul hızlı treninin inşaatının başladığını söyledi.

Kanal İstanbul hızlanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını açıkladı. 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Kanal İstanbul da yer aldı...

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nde acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Doğançay Ripajı II. Kısım Doğançay-Sapanca kesiminde yer alan bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızını tıkayan hak sahiplerinin önünü alacaklarını belirtti.

Köksal Ünal: Ankara İstanbul olma yolunda ilerliyor!

Köksal Ünal, Ankara'nın yeni yerleşim bölgeleriyle hızla büyüdüğünü belirterek, ''Şehri yeniliyor ve genişletiyoruz. Ankara istanbul olma yolunda ilerliyor " dedi

Hırka-i Şerif için yalı teklif ettiler!

Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Samir, "Hırka-i Şerif için dedeme boğazda yalı teklif edildi. Dedem ise 'Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım' yanıtını verdi" dedi.

İstanbul’da konut fiyatları hız kesti!

İstanbul’daki emlak fiyatları yeni yılda hız kesti. Yılın ilk iki ayında Türkiye çapında konut fiyatları yüzde 1.31 artarken, İstanbul yüzde 1.26 artışta kaldı. Halbuki İstanbul’un fiyatları sürekli Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyordu.

istanbul hırkayı şerif cami nerede Haberi

istanbul hırkayı şerif cami nerede


Restorasyon nedeniyle bir süredir kapalı olan Hırka-i Şerif Camii, bugün Cuma namazı öncesi ziyarete açıldı. Hırkai Şerif Camii ziyarete açılması nedeniyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Hırka-i Şerif Camii'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. 


Her Ramazan ayında Müslümanların akınına uğrayan Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii bu Ramazan’da da ziyaretçilerini bekliyor. Veysel Karani Hazretleri'nin soyundan gelenler tarafından korunan, 58 ve 59. Kuşak torunları tarafından da bugüne kadar getirilen kutsal emanet, Ramazan Ayı'nda yeniden ziyaretçileriyle buluşacak. 



Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan Hırka-i Şerif’in açılışına Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile Veysel Karani'nin torunları katıldı. Açılışta Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.



Ziyaret arife günü...