01 / 05 / 2024

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç

Hırvatistan'ın, Bosna Hersek'in tek sahil kenti Neum'da köprü inşa ederek Dubrovnik kentini ülkenin geri kalan kısmına bağlama girişimi nedeniyle ortaya çıkan sorun, iki ülkenin de gündeminde yer almaya devam ediyor

Sterlin yerin dibini boylarken, Başbakan Truss'tan flaş açıklama geldi!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, hükümetin, hükümetin borçlanmasını artırdığı için piyasalarda strese neden olan yaklaşık 45 milyar sterlinlik vergi indirimlerini içeren "mini bütçe düzenlemesini" savundu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki son otelini 256 milyon TL'ye sattı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun  gerçekleştirdiği satışları kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki son otelini de 256 milyon liraya sattı' başlıklı yazısı...

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den konut fiyatlarına tepki!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, konut fiyatlarında artış olmamasını savunuyor. Mişustin'e göre, Rusya hükümeti, inşaat firmaları da dahil olmak üzere, konut fiyatlarında artış olmamasını talep edecek ve bu amaçla çalışma yapacak. 

Hırvatistan'daki depremde Zagreb Katedrali'nin güney kulesi büyük hasar gördü!

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bir çok bina ve Zagreb Katedrali'nin güney kulesinin büyük hasar gördü…

Hırvatistan’da 1 TL’ye gayrimenkul satılıyor!

Hırvatistan’ın kuzeyindeki Legrad kentinde 1 Hırvat kunasına (0.94 TL) ev ve arsa satışı yapılmaya başlandı. Amaç, bölgede iş gücünü artıra bilmek...

Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticaret hedefi 2 milyar dolar!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticaret hacmini öncelikle 2 milyar dolara, daha sonra da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Medicana Sağlık Grubu, Hırvatistan'da hastane açıyor!

Medicana Sağlık Grubu geleceğe yatırım için kolları sıvadı. Medicana, ilk etapta Balkan ülkelerinde yatırım hazırlıkları yapılmaya başladı, ilk Medicana da Hırvatistan'da açılacak...

Murat Kurum, mesaiye hızlı başladı!

Devam eden projelerde bir an önce büyük ilerlemeler kaydetmek isteyen yeni sistemin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mesaiye hızlı başladı.

3. havalimanı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la beraber yapımı hızla devam eden ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na bugün 20.30’da ilk inişi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Hüseyin Samut: Başbakan sektöre cesaret verdi!

Başbakan Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların sektöre cesaret verdiğini ifade eden Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Samut, Türkiye güçlü bir istikrarla kabuk değiştiriyor dedi.

Başbakan Yıldırım: Altın tahviliyle çarklar daha da hızlı dönecek!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için ön talep dönemi bugün başladı. Başbakan Yıldırım, "Tahvil satışlarıyla vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Çarklar daha hızlı dönecek." dedi.

Hırvatistan'da ev ve iş yerleri su altında kaldı!

Hırvatistan'da hafta başından itibaren etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 300'den fazla ev ve iş yerini su bastı.

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç Haberi

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, yapılacak köprüye karşılık olarak Hırvatistan'ın Bosna Hersek'e, Adriyatik'teki Klek, Veliki Şkoly ve Mali Şkoly adalarını vereceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. 


Hırvatistan Devlet Televizyonu'unda (HRT) bir programa konuk olan Milanoviç, Hırvatistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Franyo Tucman ile Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç arasında 13 yıl önce imzalanan ''Ülkeler Arası Sınırlar Antlaşmasını''nın bugün bile Hırvatistan Meclisi'nce onaylanmadığı, onaylandığı takdirde şu anda Hırvatistan sınırları içerisinde bulunan bazı adaların Bosna Hersek'e verilebileceğini hatırlattı. 


Neum'a yapılması planlanan Pelyeşats Köprüsü karşılığında bazı adaların kısmen Bosna Hersek'e verilebileceğine ilişkin iddiaları yorumlayan Milanoviç, ''Hırvatistan topraklarını satmıyorum'' dedi. 


Milanoviç, ''Hiçbir şekilde ne eski Cumhurbaşkanımız Tucman'ın adını anarım ne de aleyhine beyanda bulunurum. Aynı şekilde bu konunun da hiçbir şekilde sıradan günlük siyasi hesaplaşmalarda kullanılmasını istemem. Fakat...