28 / 04 / 2024

hırvatistan İslam Kültür Merkezi ne zaman bitecek

hırvatistan İslam Kültür Merkezi ne zaman bitecek

Osiyek kentinde, toplam değeri 3 milyon avro olan İslam Kültür Merkezi inşa edilecek. İnşaat çalışmalarının 5 ay içinde başlatılması, çalışmaların en az 1,5 yıl sürmesi öngörülüyor..

Haydar Ali Yıldız'dan Beyoğlu Kültür Yolu açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız söz konusu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hıdiv Kasrı için devrede!

İstanbul'un birinci grup tescilli yapıları arasında yer alan Hıdiv Kasrı'ndaki tünel kazısıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi binanın orijinal durumuna getirilmesini istedi.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatı hızla yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Gazipaşa'da inşa edilen kültür merkezi tamamlanıyor. Toplam 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan ve 5 bloktan meydana gelecek projede kaba inşaat çalışmaları tamamlanıyor.

Tekirdağ Saray Kültür Merkezi ne zaman açılacak?

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Kültür Merkezi'ni 2020 yılı sonunda hizmete açacak.

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Şehirdeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesi Uzuntarla’da inşaatına başladığı kültür merkezi için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İstanbul'da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi açıldı!

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, "Kültür merkezi, dostluk ve iş birliği köprüsünü ortaklaşa inşa edeceğimiz bir ev olacak" dedi...

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Edirne Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti.

Edirne'deki Atatürk Kültür Merkezi yükseliyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında 750 kişilik kapasiteye sahip olacak merkez bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatını hız kesmeden sürdürüyor.

hırvatistan İslam Kültür Merkezi ne zaman bitecek Haberi

hırvatistan İslam Kültür Merkezi ne zaman bitecek

 Hırvatistan'ın doğusundaki Osiyek kentinde 3 milyon avro değerinde İslam Kültür Merkezi inşa edilecek.


Osiyek İslam Birliği Meclisi'nin 33 proje arasından seçtiği tasarımın inşaası, 5 ay içinde başlayacak. Osiyek ve çevresinde yaşayan Müslümanlar, en az 1,5 yıl içinde yeni bir İslam Kültür Merkezi'ne kavuşacak.


Yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda yapılması öngörülen İslam Kültür Merkezi'nin minaresi ise 30 metre olacak. 


İnşaat Komitesi Başkanı Enver Reçitsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez temellerinin 5 ay içerisinde atılacağını söyledi.


Beş aylık sürenin, gerekli evrakların toplanması için kullanılacağını belirten Reçitsa, "Caminin inşaatı en az 1,5 yıl sürecek. Projenin finansmanı ise İslam Birliği Meşihatı olacak. Merkez kapsamında inşa edilecek camideki çalışmaları gerçekleştirecek şirketler de daha sonra ihaleyle seçilecek" diye konuştu.


Yeni İslam Kültür Merkezi, bölgede yaşayan halkları birleştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda...