03 / 05 / 2024

Hisse tapulu evin satışı

Hisse tapulu evin satışı

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, hisse tapulu ev alınır mı? İşte, hisse tapulu evin satışı..

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Yayla Termal Afyonkarahisar iletişim!

Afyonkarahisar'ın Yaylabağı-Gazlıgöl Termal mevkiinde inşa edilen Yayla Termal projesi'nde 81,95 metrekareden başlangıç gösteren daireler yer alıyor. Hisse tapulu devremülk dairelerin yer aldığı proje Yayla Termal Turizm tarafından inşa ediliyor.

Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

İzmir'in Kuşadası ilçesinde inşa edilen Nesa Palas 72 daireden meydana geliyor. Devreler halinde hisse tapulu dairelerin satışa sunulduğu Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

Cesur Termal Kızılcahamam Tesisleri iletişim!

Cesur Termal Kızılcahamam Tesisleri 676 daireden meydana geliyor. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde inşa edilen Cesur Termal Tesisleri 7 günlük hisse tapulu devremülkler satışa sunuluyor.

Kızılcahamam Cesur Termal Tesisleri'nde satılık devremülk!

Ankara Kızılcahamam'da yükselen Cesur Termal Tesisleri 676 adet daireden meydana geliyor. 40 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselen Cesur Termal Tatil Köyü'nde yıllık 7 günlük hisse tapulu daireler satışa sunuluyor.

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Arsa tapulu ev nasıl satılır?

Ev tapuları, inşaat sürecine bağlı olarak kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya arsa tapulu olabiliyor. Arsa tapulu evler, evin tapusu değil; evin isabet ettiği arsanın tapusu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nasıl satılır?

Arsa tapulu ev için kredi verilir mi?

Konut kredisi verilebilmesi için ilgili evin banka tarafından teminat olarak alınabilmesi gerekiyor. Bankalar teminatı ipotek ile sağlıyor. Peki, arsa tapulu ev için kredi verilir mi?

Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, hisse tapulu ev alınır mı? İşte, hisse tapulu evin satışı..

Hisse tapulu evin satışı Haberi

Hisse tapulu evin satışı

Hisse tapulu ev alınır mı?

Bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belgeye hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor.  Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Ancak alıcının bu hususlara dikkat etmesi halinde bir sorun yaşanmıyor ve hisse tapulu ev alınabiliyor.


Hisseli tapu masrafı!

Hisse devri eğer bedelli olarak yapılıyorsa; satış bedeli üzerinden binde 20 oranında; hem alıcıdan hem de satıcıdan harç tahsil ediliyor. Hisse devri eğer bedelsiz olarak yapılıyorsa; kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç tahsil ediliyor.


Ayrıca, Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret ödenmesi gerekiyor.


Hisseli tapu satışı...