03 / 05 / 2024

hisse tevhidi

hisse tevhidi

Bir taşınmaz mal üzerinde hisse sahibi olan kimsenin, aynı gayrimenkul üzerinden yeni hisse almasıyla ortaya hisse tevhidi kavramı çıkıyor. Hisse tevhidi nedir, detayları...

Hisse tevhidi ne demek?

Hisse sahibi olduğunuz gayrimenkulden yeni bir hisse satın aldınız diyelim. Bu durumda iki hisse tapuda birleştirilir. Hisse tevhidi ne demek? sorusunun açılımı olan bu birleşmeye dair merak ettikleriniz bu haberde...

Hisse tevhidi nedir?

Hisse tevhidi, tapu tescili sürecinde yer alan ve taşınmaz mülkiyeti ile ilgili gerçekleştirilen önemli bir işlem olarak karşımıza çıkar. Peki hisse tevhidi nedir, nasıl yapılır ve işlem sürecinde neler gerçekleşir? İşte hisse tevhidi işlemi ile ilgili önemli detaylar...

Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri içerisinde yer alan hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

Akfen Holding'den hisse satış açıklaması!

Akfen Holding bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de hisse satışı hakkında yer alan haberler için açıklamalarda bulundu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul ve Enka İnşaat'tan hisse geri alımı!

BIST'te işlem gören bazı şirketler hisse geri alım kararı açıklamaya devam ediyor. Şirketlerden yapılan açıklamaya göre GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat 611 bin 817,9 lira, Enka İnşaat 113 bin 230,8 lira tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdi.

Akfen Holding'ten hisse satışı açıklaması!

Akfen Holding'den basında çıkan haberlerde bahsi geçen iştiraki olan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de bir hisse satış planının söz konusu olmadığını açıkladı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 751 bin TL tutarında hisse geri alımı yaptı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 27 Temmuz 2016'da Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada 751 bin 818 TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Enka İnşaat 1 milyon TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdi!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş bugün KAP'ta yaptığı açıklamada 1 milyon 95 bin 500 lira tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Reysaş GYO hisse geri alımı yapacak mı?

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yönetim kurulu kararına bağlı olmak kaydıyla hisse geri alımı yapmayı değerlendiriyor.

Bir ortaktan ötekine hisse satışı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Bir ortaktan ötekine hisse satışı yapmanın yolu nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Sinpaş'tan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

Sinpaş GYO'dan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

hisse tevhidi Haberi

hisse tevhidi

Hisse tevhidi nedir?

Herhangi bir gayrimenkul üzerinde hisse sahibi olan kişilerin, aynı gayrimenkul üzerinde yeni bir hisse daha alması sonucunda, bir önceki hisse ile yeni hissenin birleşmesi durumudur. Alınan yeni hisse tapu kütüğüne tescil edilerek, eski hisse ile birleştirilir.


Hisse tevhidi tescili;

Hisse tevhidinin tapu kütüğünde tescil edilmesi için, bir talepte bulunmaya gerek duyulmuyor. Tapu Müdürlüğü'ne yeni hisse alımının gerçekleştiğini bildirmek yeterli oluyor.


Hisse senedine örnek;

Hisse tevhidi nedir, açıklayıcı bir örnek vermek gerekirse; bir gayrimenkul üzerinde yüzde 50 hisseye sahip bir kimse, geriye kalan yüzde 50'lik kısımdan yüzde 25'lik hisse aldığı takdirde toplam hisse oranı yüzde 75'e çıkmış oluyor. Bu durumda hisse tevhidinden söz edilebiliyor.



Işıl Seren...