11 / 05 / 2024

hisseli arazi yasası

hisseli arazi yasası

Yeni hisseli arazi kanunu olan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli arazilerin satışına kısıtlamalar getirildi...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Hisseli arazi başkalarına kiralanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Arazi anlaşmazlıkları için düzenlemeler yapılmalı!

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Hikmet Delebe, "Arazi anlaşmazlıkları yapılacak yeni düzenlemelerle giderilmeli" dedi ve " Bana göre 'Tarım Reform Yasası'nın yeniden dizayn edilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Özcan Işıklar'dan hisseli arazi satışı uyarısı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Muhtarlar Derneği ziyaretinde Silivri’de günden güne artan parselli, hisseli satışlar masaya yatırdı, Işıklar hisseli arazi satışlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Hisseli arazi satışı 2015!

Bir arazinin bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Birden fazla kimsenin araziye sahip olması halinde arazi tapusu hisseli oluyor. Peki, hisseli araziler satılabilir mi? İşte hisseli arazi satışı 2015..

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

İmar yasasından halka bir vergi gelmeyecek!

Başbakan Davutoğlu, "İmar Yasası'nda herhangi bir şekilde vatandaşlarımızın sahip oldukları arazi, arsa ve evin değer kazanması dolayısıyla ayrıca bir vergi gelmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı

Hisseli arazilerde satış!

Arazi sahiplerinin sahip oldukları alanlarının yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için taşınmazın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazilerde satış nasıl yapılır?

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli tarım arazilerinde çiftçi hakları!

15 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile bölünemeyen hisseli tarım arazilerinde çiftçilere birtakım haklar tanındı. İşte hisseli tarım arazilerinde çiftçi hakları...

hisseli arazi yasası Haberi

hisseli arazi yasası

Hisseli arazi kanunu!

Yeni hisseli arazi kanunu olan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli arazilerin satışına kısıtlamalar getirildi.


KANUN


TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN


MADDE 1 – 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemektir.”


MADDE 2 – 5403 sayılı Kanunun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2 – Bu...