26 / 08 / 2024

hisseli arazilerin satışı 2014

hisseli arazilerin satışı 2014

Arazi sahiplerinin sahip oldukları alanlarının yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için taşınmazın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazilerde satış nasıl yapılır?

Hisseli arazi satışı 2014!

25 Şubat 2014 tarihi itibari ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge gereğince hisseli arazi satışları durduruldu. İşte bölünmesi yasaklanan hisseli araziler...

Milli Emlak'tan hem Ankara'da hem de Çanakkale'de satılık arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Çanakkale'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arsa ve arazilerin satış ihaleleri 24 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Hisseli arsa satışları üretimin sonunu getirecek! Tarım toprakları tek tek kayboluyor!

Tarım topraklarının hisseli veya bölünerek satışının yapılması tarımsal arazilerde faaliyetlerin sürdürülebilirliğini etkiliyor. 

Belediye, Konya ve Kırklareli’nde 14 adet gayrimenkul satıyor! 389 bin TL'den başlayan fiyatlarla…

Konya ve Kırklareli’nde toplam aralarında iş yeri ve arsaların bulunduğu toplam 14 adet gayrimenkul 389 bin  TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte arsa ve arazilerin satışıyla ilgili tüm detaylar

Belediye, Isparta ve Malatya’da 12 adet gayrimenkul satıyor! 207 bin  TL'den başlayan fiyatlarla…

Isparta ve Malatya’da toplam 12 adet gayrimenkul 207 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte arsa ve arazilerin satışıyla ilgili ayrıntılar…

Milli Emlak'tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV'den muaf araziler satışa çıktı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Düzce ve Balıkesir'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 111 bin 365 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 25 bin TL, 31 bin TL ve 38 bin TL'ye satılık araziler! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kütahya, Tokat ve Ankara'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 25 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan iki şehirde Temmuz 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler satışa çıktı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir ve Düzce'de yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış ihaleleri Temmuz ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak 3 bin TL, 7 bin 500 TL ve 13 bin TL'ye arazi satıyor! Hem Mayıs hem de Haziran 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Gümüşhane, Karaman ve Çorum'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 3 bin TL, 7 bin 500 TL ve 13 bin TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan Muğla ve Ankara'da satılık arazi! 45 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Muğla'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 45 bin TL'den başlıyor.

İki şehirdeki 11 arsa ve arazi satışa çıktı! 24 taksitle arsa fırsatı!

Kayseri ve Tekirdağ'da yer alan 11 arsa ile arazi satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 29 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan yeni fırsat! KDV'den muaf arsa ve araziler 10 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü hem KDV'den muaf hem de düşük bedelli arazi satacak, Mayıs ayı ihaleleri kapsamında satışa  çıkarılan arazilerin satış bedelleri 10 bin TL ve 12 bin TL olarak açıklandı. 

Milli Emlak'tan Haziran 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 46 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Amasya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış fiyatları 46 bin TL'den başlıyor.

4 ildeki 26 adet arsa ve arazi satışa çıkıyor! Milli Emlak arsa satışı açıklandı! 

Bodrum, Burdur, Safranbolu ve Marmaris'te yer alan toplam 26 adet arsa ve arazi satılıyor. Milli Emlak arsa satışı tek tek açıklandı. Peki arsa ve arazilerin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

hisseli arazilerin satışı 2014 Haberi

hisseli arazilerin satışı 2014

Hisseli arazilerde satış!

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Kadastro müdürlüğü veya lisanslı büro yetkilileri ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine gösteriyor. 


Hisseli arazi satışları ile ilgili Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge ile 5 Şubat 2014 tarihi itibarıyla hisseli arazi satışları durduruldu.


Ancak 1/1000 ölçekli mevcut yerleşim imar planı içerisinde yer alan arsalar kararın dışında tutuluyor.


Hisseli arazi satışı ile ilgili yükümler Genelge kapsamında şöyle açıklanıyor;

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanmakta olup; bölünemez büyüklüklerin üzerinde alana sahip parsellerdeki hisselerin üçüncü şahıslara satılmasında, devir...