28 / 04 / 2024

hisseli arazilerin satışı 2014

hisseli arazilerin satışı 2014

Arazi sahiplerinin sahip oldukları alanlarının yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için taşınmazın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazilerde satış nasıl yapılır?

Hisseli arazi satışı 2014!

25 Şubat 2014 tarihi itibari ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge gereğince hisseli arazi satışları durduruldu. İşte bölünmesi yasaklanan hisseli araziler...

İstanbul ile Antalya'da arsa ve arazi satılacak! İki büyükşehirde yatırım yapmak isteyenler dikkat!

İstanbul ve Antalya'da yer alan gayrimenkuller satışa çıkarıldı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri 13 Mart ve 20 Mart tarihlerinde yapılacak.

KDV'den muaf arazi arayanlar dikkat! Milli Emlak 3 ilde arazi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya, Erzurum ve Çankırı'da yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış fiyatları 14 bin 800 TL'den başlıyor...

Milli Emlak'tan 3 ilde satılık arazi! KDV'den muaf arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihaleleri 20 Şubat, 21 Şubat ve 6 Mart'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan Ankara ve 2 ilde daha satılık arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve 2 ilde daha arazi satacak. Arazilerin satış ihaleleri 7 Şubat, 13 Şubat ve 15 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı! Ankara ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Milli Emlak tarafından paylaşılan detaylara göre arsa ve arazilerin satış ihaleleri 8 Şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

Milli Emlak 3 ilde 27 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü üç ilde yer alan üç araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 27 bin TL'den başlıyor.

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...

Konya'da 3 arazi satılacak! İhalesi 10 Ekim'de!

Derebucak Belediye Başkanlığı, Konya'da yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 10 Ekim tarihinde yapılacak.

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli ev satışında anlaşmazlık nasıl çözülür?

Hisseli tapu, bir mal üzerinde birden çok kişinin hak sahibi olduğunu gösteren bir tapu türüdür. Peki hisse sahibi biri kendi hissesini satabilir mi? İşte detaylar!

Yatağan Belediyesi Muğla'da 3 arazi satıyor! Yazlık bölgede arazi arayanlar dikkat!

Muğla İli Yatağan Belediye Başkanlığı, Muğla Yatağan Turgut ve Bozüyük'te yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 10 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

hisseli arazilerin satışı 2014 Haberi

hisseli arazilerin satışı 2014

Hisseli arazilerde satış!

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Kadastro müdürlüğü veya lisanslı büro yetkilileri ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine gösteriyor. 


Hisseli arazi satışları ile ilgili Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge ile 5 Şubat 2014 tarihi itibarıyla hisseli arazi satışları durduruldu.


Ancak 1/1000 ölçekli mevcut yerleşim imar planı içerisinde yer alan arsalar kararın dışında tutuluyor.


Hisseli arazi satışı ile ilgili yükümler Genelge kapsamında şöyle açıklanıyor;

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanmakta olup; bölünemez büyüklüklerin üzerinde alana sahip parsellerdeki hisselerin üçüncü şahıslara satılmasında, devir...