03 / 01 / 2025

hisseli arsaya havcz gelir mi

hisseli arsaya havcz gelir mi

Posta Gazetesi yazarı olan Tamer Heper, " Borç için hisseli arsaya haciz konulabilir mi? " sorusuna, "Evet hisseli arsaya haciz konulabilir. " şeklinde yanıt verdi...

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Tapu konusu pek çok kişinin bilgi almak istediği konuların başında gelmektedir. “Hisseli arsaya ev yapılır mı, Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?” soruları çok sık sorulmaktadır. İşte bu sorulara dair detaylar!

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Bir mülke sahip olan ortakların sayısı, hisse yüzdeleri ve isimlerini gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Hisseli tapularda ortaklık bozulabiliyor. İşte, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi dava süresi!

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Hisseli tapu, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor ve paylı mülkiyeti ferdi mülkiyete dönüştürebiliyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Hisseli tapu izale-i şuyu dava dilekçesi!

Hisseli tapu sahipleri izale-i şuyu davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hisseli tapu izale-i şuyu dava dilekçesi!

Hisseli tapu izale-i şuyu davası!

Bir taşınmazın mülkiyet hakkı sadece bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabiliyor. Bu durumlarda ortaklık giderilebiliyor. İşte, hisseli tapu izale-i şuyu davası!

Hisseli tapu satışı için gerekenler!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. İşte, hisseli tapu satışı için gerekenler!

Hisseli tapuda önalım hakkı!

Önalım hakkı, satış sürecinde olan bir taşınmazı diğer alıcılardan öncelikli olarak satın alma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. İşte, hisseli tapuda önalım hakkı!

Hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu tapuya hisseli tapu deniyor. Hisse sahipleri de hissedar olarak biliniyor. Peki, hisseli tapu nasıl çıkarılır?

hisseli arsaya havcz gelir mi Haberi

hisseli arsaya havcz gelir mi

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper hukukla ilgili tüm soruları yanıtlıyor...


Babamdan anneme miras kalmış tarlada üç hisse var. Annemin de bankaya kredi borcu var. Bu borç için hisseli arsaya haciz konulabilir mi? 


Bir gayrimenkule, herhangi bir kesinleşmiş borç için haciz konulabileceği gibi, hisseli geyrimenkullerde herhangi bir hissedarın hissesine de haciz konulabilir. Borç ödenmediği takdirde hisse satışa çıkarılır ve ihale yolu ile satılır. Önceki yazılarımdan hatırlayacaksınız. Hisseli bir gayrimankulde hisse satışı yapılması halinde, diğer hissedarların öncelikli alım hakkı vardır (şüf-a hakkı). Yani hissedarlar yeni malike karşı dava açarak o hissenin kendileri adına tescilini isteyebiliyorlardı. İşte bu tür satışlarda şüf-a hakkı dediğimiz öncelikle alım hakkı yoktur. İhale yolu ile alınan hisse için şüf-a davası açılamaz. Bu da işin bir özelliğidir. 


Posta...