05 / 05 / 2024

hisseli gayrimenkullerde ecrimisil

hisseli gayrimenkullerde ecrimisil

Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası nasıl görülüyor? Ecrimisil talepli davalarda zamanaşımı süresi ne kadardır? Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizin devamında yer alıyor..

Hisseli gayrimenkullerde hisse satışı iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Hisseli gayrimenkullerde şufa hakkı nasıl kullanılır?

Gayrimenkul danışmanı Mehmet Adak, hisseli mülkiyette önalım (şufa) hakkına ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın o yazısı...

Hisseli gayrimenkullerde şahsi tapu alınabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını sordu.

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devre mülk hakkı, devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Hisseli dükkanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi hesaplamalarında taşınmazın türüne göre belirlenen vergi oranları kullanılıyor. Peki, hisseli dükkanın emlak vergisi nasıl ve kim tarafından ödenir?

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli arsamı satabilir miyim?

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsada ifraz nasıl yapılır? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

Hisseli tarım arazilerinin satışı 2015!

2014 yılında yürürlüğe giren uygulama ile hisseli tarım arazilerinin satışı mümkün olmuyor. Hisseli tarım arazisi ancak mülkiyetin tamamının devri ile satılabiliyor. İşte hisseli tarım arazilerinin satışı 2015...

Hisseli arazi satışı 2015!

Bir arazinin bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Birden fazla kimsenin araziye sahip olması halinde arazi tapusu hisseli oluyor. Peki, hisseli araziler satılabilir mi? İşte hisseli arazi satışı 2015..

hisseli gayrimenkullerde ecrimisil Haberi

hisseli gayrimenkullerde ecrimisil

Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası


Hisseli taşınmazlarda taşınmazdan yararlanahissedardan,yararlanmayan diğer hissedarların dava yoluyla haksız kullanım bedeli isteme hakkı vardır.Ancak bu davanın açılmasından önce; (Yargıtay'ın aradığı ve dava şartı haline gelen koşul olan) intifadan men şartının gerçekleşmesi gerekiyor.


"İntifadan Men" demek; o taşınmazdan ya da gelirinden (kirası, getirisi) yararlanma arzusunu (irade beyanını) taşınmazı kullanan malik (hissedara) iletmek anlamına geliyor. "İntifadan Men" şekle tabi değildir. Yani yazılı olarak taşınmazı kullanan malike ihtar edilmesi, tespiti açısından oldukça kolaylık sağlasa da, sözlü olarak bildirildiği de tanık ve yemin dahil her türlü delille ispat edilebilir ve bu şekilde dava şartı yerine getirilebilir.


Ayrıca o taşınmazla ilgili daha önce ortaklığın giderilmesi veya elatmanın önlenmesi gibi davalar açıldı ise, veya kullanan kişi taşınmazın tümü üzerinde hak iddia ediyorsa, ya da...