28 / 04 / 2024

hisseli tapunun ayrılması

hisseli tapunun ayrılması

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu oluyor. Hisseli tapuların devir işlemleri de yine taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Peki, hisseli tapunun devri nasıl yapılır?

Tapu sahipleri hemen bu detaylara bakın! Bunları yapmazsanız kabul edilmez! Son dakika! 

Gayrimenkul alım ve satımlarında tapu işlemleri ile ilgili pek çok detay bulunuyor. Son günlerde hisseli tapunun satışı merak ediliyor. Peki hisseli tapu nedir? Hisseli tapu satışı iptal edilir mi? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda yerler belli olur mu? Hisseli tapunun sakıncaları nelerdir?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Yeni bu tapuya sahip olanlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilenler!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli tapu ayrılabilir mi?

Hisseli tapu sahiplerine sorun çıkartabilir. Böyle durumlarda bu tapu sahipleri ayrılmasını isteyebiliyor. İşte bu konudaki detaylar!

Hisseli tapuların ayrılması nasıl yapılır? Babam 80 yaşında mal satışı yapabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek istiyor ve bu yönde de araştırmalar yapmaktadır. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtları!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Hisseli tapunun yarısı satılır mı?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu tapu mülk fark etmeksizin ev, arsa ya da dükkan için olabilir. Hisseli tapu sahiplerinin aklını kurcalayan birtakım sorular vardır. Hisseli tapu üzerine ev yapılır ve dahası…

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

hisseli tapunun ayrılması Haberi

hisseli tapunun ayrılması

Hisseli tapunun devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye deniyor. Hisseli tapuların devir işlemleri de yine taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor.


Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini gerçekleştirebiliyor. 


Gerekli belgeler:

-Belediye Rayiç Bedeli Belgesi

Alıcı veya satıcı beraber gitme zorunluluğu olmamakla birlikte tapu fotokopisi ile gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvurulur. Belediyede yetkili kişi, ada parsel numarası ve tapuya kayıtlı isim bilgilerine göre gayrimenkul bilgilerine ulaşır ve belediye rayiç bedelini gösteren belgeyi, istek yapan kişiye sunar. Bu belge alım-satımın yapılacağı gün tapuya verilecektir.


-TC Numaralı Nüfus Cüzdanı ve Fotoğraf

Her iki taraf...