01 / 05 / 2024

hişyar özsoy kimdir

hişyar özsoy kimdir

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, İnönü Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutlarındaki yaşanan sorunları, soru önergesi ile meclise taşıdı. Soru önergesinde, TOKİ konutlarının yapım sürecinde ve sonrasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

2023’ün ilk yarısında hiç 5 kuruş ve 1 kuruş basılmadı!

Alışverişlerde kart kullanımının artması ve nakit ödemelerde büyük banknotların kullanılması sebebiyle küçük madeni paralara olan talepte düşüş yaşandı. Bu doğrultuda, darphane, 2023’te hiç 5 ve 1 kuruş basmadı.

Mevhibe Canan Özsoy kariyerine ne zaman başladı? Mevhibe Canan Özsoy kimdir?

Garanti BBVA'da bağımsız yönetim kurulu üyesi Mevhibe Canan Özsoy kimdir? Mevhibe Canan Özsoy kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Didem Hiçyorulmazlar kimdir?

Akiş GYO Satış Pazarlama Direktörü Didem Hiçyorulmazlar kimdir? Didem Hiçyorulmazlar daha önce hangi görevlerde bulundu?

Gebze-Halkalı hattının çalışmasını etkileyecek hiçbir eksiklik yok!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Necdet Sümbül, "Yarın açılacak Gebze-Halkalı hattıyla ilgili iddiaların doğru olmadığını, bu hattın çalışmasını etkileyecek hiçbir eksikliğin olmadığını belirtmek istiyoruz." diye açıklama yaptı. 

Ahmet Yarız kimdir?

Ahmet Yarız, Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Peki Ahmet Yarız kimdir. Ahmet Yarız bugüne kadar nerelerde çalıştı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap kura çekilişi yarın!

KİPTAŞ Silivri 3. Etap kura çekilişi yarın yapılacak. 9 bin başvurunun geldiği projede hiç evi olmayan 1.508 vatandaş evine kavuşacak...

Bingöl İçmeler TOKİ Konutları'nın altyapı sorunu mecliste!

Bingöl İçmeler TOKİ Konutları'yla ilgili HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un meclise sunduğu soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutlarda sorun olmadığını bildirdi.

Selim Erdil kimdir?

Mimar Selim Erdil'in 'Ma Vie La' isimli projesi 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasında, jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci oldu. Peki, Mimar Selim Erdil kimdir?

Ozan Özdilek kimdir?

Birçok ulusal ve uluslararası kentsel tasarım ve mimarı proje yarışmasına katılıp, üç tanesi birincilik olmak üzere birçok ödül kazanan Mimar Ozan Özdilek kimdir? İşte Mimar Ozan Özdilek..

Ahmet Davutoğlu: Tarihi yarım adaya şirk koşan eserler İstanbul'a ihanettir!

Tarihi yarımadaya ‘şirk koşan’ eserlerin İstanbul’a ihanet olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bundan sonra bu şehre hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacağını belirtti.

Özlem Cavlak kimdir?

Ulusal mimari yarışmalarda görev aldı ve çeşitli ödüller kazanan Özlem Cavlak kimdir? Özlem Cavlak, bugün hangi firmada mimari çalışmalarına devam ediyor? İşte Özlem Cavlak ve mimari projeleri..

Rafet Özsoy kimdir?

İstanbul Küçükçamlıca'daki Şahsuvaroğlu Villaları'nda İşadamı Rafet Özsoy, vuruldu. Peki, Rafet Özsoy kimdir? Rafet Özsoy hangi firmanın yönetimindeydi? İşte Rafet Özsoy..

TOKİ Başkanı Turan: Müteahhit firmalarla yarışmıyoruz

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sektördeki müteahhitlerle yarışmadıklarını kendilerinin hiç konut sahibi olmayan kişileri ev sahibi yaparak kamu görevi yaptıklarını söyledi.

hişyar özsoy kimdir Haberi

hişyar özsoy kimdir

Özsoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, TOKİ konutlarının yapım sürecinde ve sonrasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.


Özsoy, “2012 yılı itibariyle Bingöl ili merkez ilçesi İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başlanan ve yapımını TOKİ’nin üstlendiği 1971 yılı deprem konutlarının hak sahiplerinin çeşitli mağduriyetlere maruz kaldığı tespit edilmiştir.


2015 yılının Temmuz ayında anahtar teslimi yapılması planlanmış, ancak anahtar teslim 15 Ekim 2015’e ertelenmiştir. Fakat bu tarihte de teslimat yapılmamıştır. Yapılan araştırmalara göre, TOKİ’nin yaptığı kentsel dönüşüm projelerinde ha sahiplerine yapılan kira yardımının Bingöl ilinde yapılmadığı bilgisine ulaşılmıştır” dedi.


Özsoy, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl’de ortalama 600 TL olan kira bedeli hak sahiplerine ödenmediğinden bu 3 yıllık süre zarfında hak sahibi başına 21 bin 600 TL olmak...