28 / 04 / 2024

Hitachi Klaus Dieter Rennert

Hitachi Klaus Dieter Rennert

Marmaray ile Mersin ve Sinop nükleer santral projelerine katılmayan Hitachi, 3’üncü havalimanı için iddialı. Şirket, Türkiye’de bundan sonra atacağı adımlar için bu projeyi başlangıç noktası olarak seçti

Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Klaus Miller Yenilenebilir Enerji Sistemleri Anonim Şirketi Maltepe'de Alirıza Arslan tarafından kuruldu.

Promas Turkey Proje Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Promas Turkey Proje Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Klaus Peter Schnorr tarafından kuruldu. 

10 kata kadar olan yapılarda tuğla kullanımı teşvik edilmeli!

Almanya Tuğlacılar Derneği Başkanı Dr. Dieter Figge, 10 kata kadar olan yapılarda tuğla kullanımının teşvik edilmesinin ülkelerin ekonomilerine olumlu yönde yansıyacağını işaret etti.  

Hitachi Zosen Inova Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Hitachi Zosen Inova Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Faruk Özlü'den Japonlara Türkiye'ye yatırım çağrısı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Hitachi'nin Üst Yöneticisi Toshiaki Higashihara ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yatırım yapın dedim." ifadesini kullandı.

Hitachi Buzdolapları'nda bakteriler Nano Titanium ile yok oluyor!

Taze sebze ve meyveleriniz için ideal bir saklama ortamı oluşturmak ısınan havalarla beraber zorlaşabiliyor. Aldığınız ürünleri buzdolabına koysanız da tazeliğini kaybederek kısa süre içerisinde bozulabiliyor.

Elıc İnşaat Mühendislik ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıc İnşaat Mühendislik ve Ticaret Limited Şirketi, H.Peter Klaus Müller tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Nisan'da İstanbul, Beşiktaş, Levent Caddesi 'nde kuruldu.

Hitachi, Havaray Projesi için gün sayıyor!

Marmaray'ı kaçırdığına pişman olan Japon Hitachi, Havaray için gün sayıyor. Türkiye Genel Müdürü Akgün, "İddialıyız. Yerli ortak için görüşüyoruz" dedi

Bombardier, TCDD’nin hızlı tren ihalesine hazırlanıyor!

Bombardier, Türkiye'ye yatırım yapmakta kararlı. Bölge Başkanı Dieter John, "Siyasi durum ne olursa olsun Türkiye'de yatırımı sürdüreceğiz. TCDD'nin ihalesini alırsak 100 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.

Bombardier, Türkiye'ye 100 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor!

Bombardier, Türkiye'ye yatırım yapmakta kararlı. Bölge Başkanı Dieter John, "Siyasi durum ne olursa olsun Türkiye'de yatırımı sürdüreceğiz. TCDD'nin ihalesini alırsak 100 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.

Fransa ve Almanya Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütüyor!

Fransız EDF ve Alman Enercon Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütmeyi planlıyor. Enercon Yönetim Kurulu Başkanı Hans - Dieter Kettwig, “ Türkiye’de jeneratör üretimine girebiliriz ” dedi.

Mega Şehirler sosyal inovasyon için 2 trilyon pazar yaratacak!

Gelişmiş altyapı sistemlerini bilgi teknolojileri ile bütünleştirerek gelecek nesiler için fark yaratmayı amaçlayan Hitachi’nin, Frost&Sullivan iş birliği ile ortaya koyduğu araştırma, gelecekte karşımıza çıkacak Küresel Mega Trendler’i ortaya koydu.

Klaus Rave: Rüzgâr enerjisinde 637 bin MW’lik yatırım fırsatı var!

Dünyada 2020 yılına kadar 637 bin MW’lik eski teknolojili kömür santralinin devreden çıkması bekleniyor. Buradan ortaya çıkacak elektrik açığının büyük oranda rüzgâr santralleriyle doldurulabileceği hesaplanıyor

Hitachi Klaus Dieter Rennert Haberi

Hitachi Klaus Dieter Rennert


Türkiye ziyaretlerini sıklaştıran Hitachi’nin Avrupa CEO’su Klaus Dieter Rennert, 3. havalimanı için görüşmeleri hızlandırdıklarını söyledi. Şimdiye kadar toplantılara katılmayan ancak geçtiğimiz haftalarda, ihaleyi kazanan konsorsiyumdaki Limak ile birkaç kez bir araya gelen Rennert, Türkiye’de artık ‘One Hitachi’ modeli uygulayacaklarını açıkladı.


Marmaray ile Mersin ve Sinop’taki nükleer santral projelerine katılamadıklarını ifade eden Rennert, bu durumun bazı stratejik sorunlardan kaynaklandığını söyledi. Rennert, “Marmaray öyle bir hikaye oldu ki ne ben çok sevindim ne de meslektaşlarım… Artık 3. havalimanı bizim için bir hedef projedir. İnşaat makinelerinden tutun da mikroçiplere kadar geniş bir ürün yelpazemiz var. Bu sefer birçok ürünümüzü tek bir paketle sunacağız” dedi. Hitachi’nin küresel büyümesinde Türkiye’nin öneminin arttığına dikkat çeken Rennert, son zamanlarda giderek sıklaşan Türkiye ziyaretlerini de bu duruma bağladı....