03 / 05 / 2024

Hız yuvarları nedir

Hız yuvarları nedir

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.

Hız delisi BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte amiral gemisi BMW İ7 2023 07 Şubat fiyat listesi 

4,1 saniyede 60 mil hıza ulaşacağınız adeta hızı iliklerinizde hissedeceğiniz BMW İ7 hızı kadar konforu ile de ön plana çıkıyor. Bir sedan için harika yol tutuşa sahip BMW i7 modeli ile elektrikli araç piyasasında el ile gösteriliyor. peki  BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte 2023 Şubat ayı

Hız yuvarları ile İstanbul-Ankara arası yarım saat olabilir!

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Kocaeli'de ulaşım yatırımları hız kesmeyecek!

Kocaeli'nin en önemli ve büyük ilçelerinden Gebze’de hayata geçirilmeye başlanan yatırımları yerinde denetleyen ve bilgilendirme alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ulaşımda yatırımlarımızın hızı kesilmeyecek." dedi

İnşaat sektöründe yatırımlar ve satışlar hız kazanacak!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı. Sektörün önde gelen firmalarının ortak görüşü; istikrarın sürmesi sebebiyle yatırımlar ve satışlar hız kazanacak, ekonomi yeniden ayağa kalkacak.

Türkiye'nin mega projelere hız kesmeden devam edecek!

Türkiye’yi sıçratacak mega projeler, sandıktan çıkan istikrarla hız kazanacak. 100 milyar doları aşan mega projeler Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak.

Mega projeler hız kazanacak!

Ulaştırmadan savunma sanayisine, enerjiden teknolojiye Türkiye'nin mega projeleri tek parti iktidarıyla hız kesmeden sürecek. Karar aşamasındakiler ise hayata geçirilecek. İşte projelerle ilgili AK Parti'nin vaatleri...

Mega projeler hız kazanıyor!

Ulaştırmadan savunma sanayisine, enerjiden teknolojiye Türkiye'nin mega projeleri tek parti iktidarıyla hız kesmeden sürecek. Karar aşamasındakiler ise hayata geçirilecek

Nihat Zeybekci: Seçim sonrası vizyon projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Seçim sonrası Kanal İstanbul, 3. havalimanı, 3. köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak."

Kepez'de sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor!

Kepez Belediyesi, ilçeye sağlık yatırımlarında hız kesmiyor. Sütçüler ve Şehir Hastanesi'nin yanı sıra mahallelere de aile sağlığı merkezleri yapılıyor.

Nihat Zeybekci: Mega projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: "Yeni dönemde ekonomi yönetiminin listesinin ilk sırasında yoksulluğun ortadan kaldırılması var. Ayrıca Kanal İstanbul, 3'üncü Havalimanı, 3'üncü Köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak. " dedi.

2016'da mağazalaşma çalışmalarımıza hız vereceğiz!

Tasarımın mobilya sektörü üzerinde olumlu etki yaptığını anlatan Tepe Home Genel Müdürü Aykut Coşkan, ''7 milyar dolar büyüklüğe sahip bu sektörde markalaşma çok önemli. 2016'da ihracat ve mağazalaşma çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Hız yuvarları nedir Haberi

Hız yuvarları nedir

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Geleceğin ulaşım aracı olarak görülen hız yuvarı, yaygınlaştığı takdirde ulaşımda kaybedilen zamanı büyük oranda azaltacak. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.


İşte bu proje için ilk fikir, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk tarafından gelmişti. Lakin takvimi müsait olmadığı için bu işe kalkışmayan Musk, JumpStartFund isimli girişimci gruba destek olmuştu. Ardından inşaatın ilk etabı için izin alındığı duyurulmuştu.


Tabii bu gelişmelerin hepsi ABD'de yaşandı. Lakin Avrupalılar bu duruma kayıtsız kalmadı; Viyana, Bratislava ve Budapeşte'yi birbirine bağlayan hız yuvarı üzerinde çalışmalar başladı. Viyana ile Bratislava'nın arası 55-80 kilometre arası. Bu mesafe Bratislava ve Budapeşte arasında ise...