05 / 07 / 2024

hızlı tren ihalesi

hızlı tren ihalesi

TCDD, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Eskişehir olmak üzere hızlı trenin geçtiği illere çağdaş mimarisiyle öne çıkan otel, alışveriş ve eğlence merkezleriyle donatılmış 5 yıldızlı istasyonlar inşa etmeyi hedefliyor

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi mecliste!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündeminde!

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ihalesi 2019'da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili olarak, "Proje çalışmalarımız tamamlandı. 2019 yılı içerisinde finansman teminini müteakip ihalesine çıkılacaktır." dedi.

Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren Projesi şekilleniyor!

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Samsun – Çorum – Ankara Hızlı Tren Projesi şekillenmeye başladı.

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesi yıl sonunda!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine 2018 yılı sonunda çıkılacağını müjdeledi...

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım Kayserilere hızlı tren müjdesini verdi. Hızlı tren ihalesi 28 Mart’ta yapılacak.

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz ay ihalesi gerçekleştirilen Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı ile ilgili müjdeyi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan verdi.

Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının ihalesi tamam!

Karaman'a çağ atlatacak önemli projelerden birisi olan hızlı tren projesi kapsamında Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım ihalesi tamamlandı.

Konya Hızlı Tren Garı ihalesini Altındağ İnşaat kazandı!

Konya’nın mega projelerinden biri olan ve şehri demiryolu ulaşımında bir merkez haline getirecek Eski Buğday Pazarına yapılması planlanan hızlı tren garının ihalesi sonuçlandı. Yerin teslimi de yapıldı.

Malatya Hızlı Tren İhalesi Yapıldı!

Malatya AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Sivas-Malatya güzergahındaki Çetinkaya-Malatya arasındaki bölümün, Etüt, proje ve mühendislik ihalesinin yapıldığını belirtti

Çalık Hızlı Tren projesinin ihalesi ne zaman imzalanacak?

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya’da yapılması planlanan hızlı tren ile ilgili müjde verdi. Çalık, "10 gün içinde hızlı tren proje ihale sözleşmesi imzalanmış olacak” dedi.

hızlı tren ihalesi Haberi

hızlı tren ihalesi

Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binasının arasındaki araziye yapılması planlanan Ankara Hızlı Tren Garı, 21 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilerek günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip garın zemin katında yolcu dinlenme salonları ve büfeler bulunacak. Garın iki katına 5 yıldızlı otel yapılacak, çatı katında ise restoran ve kafeler olacak. Tesisin zemin katının altında peronlar ve bilet satış gişeleri, bir alt katta ise 3 bin araçlık kapalı otopark yer alacak.


Mevcut gardaki hatların deplase edilmesinin ardından yeni garda, aynı anda 12 hızlı tren setinin yanaşabileceği 420 metre uzunluğunda 6 hızlı tren, 4 konvansiyonel, 2'şer banliyö ve yük treni hattı yapılacak.


Ankara Hızlı Tren Garı ile mevcut garın eş güdümlü olarak kullanılması planlanıyor. İki gar binasının yer altından...