05 / 05 / 2024

hızlı tren projesini çinliler mi yapıyor

hızlı tren projesini çinliler mi yapıyor

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı yerli malzeme kullanmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’na şikayet etti. ASO yüzde 51 yerli şartına işaret etti.

Antalya-Kayseri Hızlı Tren projesi meclis gündeminde!

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren projesini meclis gündemine taşıdı..

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesini meclis gündemine taşıdı..

3 ile hızlı tren müjdesi!

Bakan Tüfenkci, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesini bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracaklarını açıkladı.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hattına hızlı tren projesi ihaleye çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesini bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracaklarını dile getirdi.

Kocaeli hızlı tren projesi mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İstanbul'u, Sakarya'yı ve Kocaeli'ni ilgilendiren hızlı tren projesini gündeme taşıdı..

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı bakanlığa şikayet etti!

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı yerli malzeme kullanmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’na şikayet etti. ASO yüzde 51 yerli şartına işaret etti.

Milletvekili Haydar Akar Yüksek Hızlı Tren projesini denetleyecek!

TCDD tarafından hayata geçirilen Yüksek Hızlı Tren projesini denetleyecek olan Akar’a TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve TCDD’nin Kocaeli'de görev yapan yetkilileri de eşlik edecek.

Hızlı tren biletinde uçak modeli!

TCDD Genel Müdürlüğü, uçaklarda olduğu gibi yüksek hızlı trende indirimli bilet uygulamasına geçti. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında hesaplı biletler 35 liradan satışa sunuldu.

İstanbul İzmit hızlı tren bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) biletleri bugün satışa çıktı. Peki İstanbul İzmit yüksek hızlı tren bilet fiyatı kaç TL? İstanbul İzmit YHT bilet ücreti ne kadar? İşte cevaplar...

İstanbul Eskişehir hızlı tren fiyatları 2014!

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet satışları bugün başladı.Peki İstanbul Eskişehir YHT bilet ücreti ne kadar? Eskişehir İstanbul hızlı tren bilet fiyatı kaç lira? İşte Ankara İstanbul YHT ücret tarifesi...

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren (YHT) müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Yüksek Hızlı Tren projeleriyle neresi kaç saat olacak?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak. İştehızlı ve yüksek hızlı tren hattı projeleri tamamlanmasının ardından kentler arası hedeflenen seyahat süreleri...

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

hızlı tren projesini çinliler mi yapıyor Haberi

hızlı tren projesini çinliler mi yapıyor

Devletin yerli sanayinin desteklenmesi için aldığı yüzde 51 malzeme kullanma şartının Türkiye’de iş yapan yabancı firmalarca uygulanmadığı ortaya çıktı. Ankara Sanayi Odası, hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı yerli malzeme kullanmadığı gerekçesiyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na şikayet etti.


ASO, Devlet Demir Yolları’nın (DDY) hızlı tren yapımı ihalesine ilişkin anlaşmasında yüzde 51 yerli malzeme kullanım şartının bulunduğuna dikkat çekerek, “Yabancı firmaların bu kurala uymadığı görülmektedir. Bu da yerli sanayiyi baltalamaktadır” dedi.


Sanayiciler krizin nasıl giderileceğine ilişkin öneride de bulundu. ASO raporunda çözüm reçetesi, “Konunun muhatabı Ulaştırma Bakanlığı ve DDY’nin ortak kuracakları birimle firmanın yerli sanayiden alım yapması sağlanmalıdır” diye açıklandı.


YÜKSEK PRİM İSTİYOR


Raporda, 2011-2013 yıllarında kauçuk ve plastik sektöründe aşırı hasar ödendiği için işçilere mali mesuliyet sigortası yapılamadığı da vurgulandı. “Kauçuk sektöründe...