05 / 05 / 2024

hollanda göçmen kökenliler ayrımcılık

hollanda göçmen kökenliler ayrımcılık

Hollanda Lahey'deki emlak ofislerinin yarısından çoğunun göçmen kökenlilere ayrımcılık yaptığı belirtildi.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Dümen kıran altının 1.450 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Bu tarihi duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın

Altın fiyatlarındaki son durum merak ediliyor. Dümen kıran altının 1.450 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Bu tarihi duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın

ABD Sağlık Bakanlığı, göçmen çocuklar için Pentagon'dan arazi talep etti! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak gelen göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis talebinde bulundu. 

Hollanda Lahey'de emlak ofislerinin yüzde 57'si göçmen kökenlilere ayrımcılık yapıyor!

Hollanda Lahey'deki emlak ofislerinin yarısından çoğunun göçmen kökenlilere ayrımcılık yaptığı belirtildi.

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Büyükşehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek olmasına rağmen, bu kurallar hiçe sayılıyor...

Almanya'da göçmen kiracı istenmiyor!

Almanya'da göçmen kökenli kişiler ev bulamıyor. Yapılan anket sonuçlarına göre göçmen kökenli her üç kişiden birine ayrımcılık yapılıyor.

100 günlük eylem planında gerçekleştirilemeyen projeler mecliste!

Bakanlığın 100 günlük eylem planında yer almasına rağmen gerçekleştirilemeyen projeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Hatay Reyhanlı'da Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı!

Hatay Reyhanlı'da Suriyelilerin sağlık hizmeti alması için Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı. Merkez devlet hastanesindeki hasta yoğunluğunu azaltacak.

Adana Göçmen Evleri'nin imar planı değişikliğine tepki!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, imara Resmi Kurum Alanı (RKA) olarak işlenen Göçmen Evleri'ni ticaret artı konut alanı olarak değiştirmesine yönelik tepkiler artıyor.

Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi kurulacak!

Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz." dedi.

Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi kurulacak!

Sağlık Bakanı Akdağ: "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Bunlar bizim aile sağlığı merkezlerimizin biraz daha farklı şekilleri. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz" dedi.

Hatay'da Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı!

Sağlık Bakanlığı ile Narlıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle kurulan Antakya 1 No'lu Göçmen Sağlığı Merkezi'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

hollanda göçmen kökenliler ayrımcılık Haberi

hollanda göçmen kökenliler ayrımcılık

Hollanda'nın Lahey şehrindeki emlak ofislerinin yarısından çoğunun göçmen kökenlilere ayrımcılık yaptığı belirtildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Lahey şehrindeki emlak bürolarının yüzde 57'si, müşterisi olan ev sahiplerinin talebi durumunda göçmen kökenlilere ayrımcılık yapmayı kabul ediyor. 

Lahey Belediyesinin, RIGO şirketine yaptırdığı araştırmada emlakçılarla, gerçek olmayan ev sahipleri arasında göçmen kökenlilere karşı tutumlarını tespit amacıyla elektronik posta trafiği ve telefon görüşmeleri yaptı.

Bu görüşmelerde hayali konut sahipleri, emlakçılardan göçmen kökenlilere yönelik bazı ayrımcı taleplerde bulundu.

Emlak bürolarının yarısından fazlasının bu talepleri yerine getirmeye hazır olduğu, dörtte birinin de talebe olumsuz karşılık vererek ayrım yapmanın yasalara aykırı olduğunu anımsattığı belirtildi.

Lahey belediye meclisinin, söz konusu araştırmayı gelecekte benzer bir durumla karşılaşacak kiracı adaylarının daha kolay ve hızlı biçimde şikayette bulunabilmesi için yaptırdığı bildirildi.

Emlak bürolarının ayrımcılığın kabul edilemez ve...