29 / 04 / 2024

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 



17 Ağustos 1999'da Gölcük'te yaşanan depremde evleri ağır hasar gören Hasan İnce ve eşi,  Yalova'dan İzmir'e taşınmıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bayraklı'da yaşayan çift 30 Ekim'de yaşanan  İzmir  depremi ile aynı korkuyu yeniden yaşadı.

İnce çifti İzmir'de yaşanan deprem sonrasında evleri hasar görmemesine rağmen korku nedeniyle evlerine giremiyor. Gölcük depreminin üzerinden yıllar geçmesine rağmen kendilerinde yarattığı travmanın hala sürdüğünü anlatan İnce, "O zaman da çok korkmuştuk. Bizim evimiz ağır hasar almıştı. Komşularımız ve 500'e yakın dostumuzu kaybettik. Yalova'da da İzmir kadar bina yıkılmıştı, o kadar büyüktü. Deprem korkusunu hep içimizde yaşadık. Depremi bu sefer İzmir'de yaşayınca yine o günleri hatırladık. Evimiz hasar almamasına rağmen korktuğumuz için kurulan çadır kentte kalmaya başladık" dedi.

"Devlet, yanımızda" 

Devletin tüm olanaklarıyla İzmirli afetzedelerin yanında olduğunu söyleyen İnce, şunları kaydetti:

"Gölcük depreminde ilk gün devlet oraya gelememişti ama İzmir depreminde devlet tüm kurumlarıyla seferber oldu. Çadır kente hiçbir sıkıntımız yok. AFAD'tan olsun, Türk Kızılaydan ve hayırseverlerden olsun çok destek geliyor. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Tek sorunumuz havaların soğuması."

 İnce, depremin ardından görevlilerin eşine psikolojik destek verdiğini de dile getirdi.

Marmara Depremi'nin 'acı izleri' silindi!

 


Geri Dön