04 / 10 / 2024

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers

Hollanda, önümüzdeki günlerde Türk işadamlarından vize yerine mesleki bildirim talep edeceklerini açıkladı

Judith Slater: Türkiye ile 2020'de STA yapmakta kararlıyız!

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Slater, "Türkiye, AB Gümrük Birliği'nin bir parçası. Türkiye ile yaptığımız şey önemli ve aynı zamanda AB ile yaptığımız şeyle de bağlantılı." dedi.

Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımları arttı!

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, son dönemlerde Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarında artış olduğunu, iş yapma süreçlerinin daha da iyileşme göstermesi halinde bunun daha da artacağını söyledi.

İsrail, Tel Aviv'deki metro inşaatı için Türk ortak arıyor!

İsrail`in İstanbul Başkonsolosu Cohen "Tel Aviv`de metro inşasına başladık, 7 farklı metro hattı yapmayı planlıyoruz. 2019 yılında ilkinin hizmete girmesini planlıyoruz bunun operasyonu için Türk ortak arıyoruz" dedi.

İbrahim Çağlar: Mega projelerde takvim işliyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'na özel bakım yapılıyor!

İstanbul Başakşehir'in maçlarına ev sahipliği yapan stadın çimlerine Hollanda'dan getirilen özel malzemelerle yapay güneş ışığı uygulanıyor. Asbaşkan Altan: "Yalancı güneş dediğimiz sistemle, hava kapalıyken çimlerin gelişmesini sağlayacağız" dedi.

Fransa'ya vize almak kolaylaşıyor!

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı." dedi.

Fransız Sarayı halka açıldı!

Fransa'da 30 yıl önce başlayan Açık Kapı' etkinlikleriyle halk yılda bir gün devlete ait binaları ziyaret edebiliyordu. Bu etkinlik daha sonra bütün Avrupa'ya yayıldı. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach da bu uygulamayı Türkiye'ye taşıdı.

Moğolistan’dan Kocaelili yatırımcılara çağrı!

Kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Kocaeli’ne gelen Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkhochır Enebish, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Enebish Kocaelili yatırımcılara çağrı yaptı...

Bağcılar Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi'ne kavuşuyor!

Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği İstanbul Bağcılar’ da 13 bin 250 metrekarelik bir alan üzerinde Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek...

Bulvar İstanbul Başakşehir'de 2+1 daireler 338 bin TL'den başlıyor!

Toplamda 1555 adet konuttan meydana gelen Bulvar İstanbul Başakşehir projesi Özkar İnşaat ile Özülke İnşaat iş birliği ile hayata geçiriliyor. Projede 2 oda 1 salon daireler 338 bin TL'den başlıyor.

Bulvar İstanbul Başakşehir'de 0 faizle! 338 bin TL'ye!

Başakşehir'de yer alan Bulvar İstanbul projesinde yer alan daireler için faiz uygulanmadan vadelendirme yapılıyor. Bulvar İstanbul Başakşehir'deki dairelerin fiyatları ise 338 bin TL'den başlangıç gösteriyor...

Bağcılar'a Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek!

Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği İstanbul Bağcılar’ da 13 bin 250 metrekarelik bir alana Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek...

Emlak Konut Başakşehir Hoşdere 2. Etap yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul Başakşehir Hoşdere 2. Etap yapı ruhsatı alındığı açıklandı...

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers Haberi

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers “Önümüzdeki günlerde Başkonsolosluk tarafından hazırlanacak resmi bir duyuru ile Türk işadamlarından vize yerine sadece mesleki bildirim talep edilecek. Bu konuda son derece ciddiyiz. İlişkilerin artırılması için bu yolda adım atılması gerektiğinin farkındayız” dedi. Hollanda yargısının ülkeye gelecek Türk işadamları için vize şartının aranmasını haksız bulmasının ardından, İstanbul Başkonsolosluğu da Türk işadamları için harekete geçti. Türk işadamlarına vize uygulamasının kaldırılmasına ilişkin olarak Kervers, Hollanda’nın en üst yasama organının, Avrupa mahkeme kararlarına referans vererek hizmet sunan kişilerin vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edebilecekleri yönünde yakın zamanda karar aldığını, bu sayede hizmet sektöründe çalışan, Hollanda’ya belli bir hizmeti sunan, örneğin lojistik sektöründe çalışan bir kişinin vizeye ihtiyacı olmayacağını belirtti.


Detaylar yakında açıklanacak


Kervers, Türk işadamlarına vizesiz uygulamanın başlatılması için son...