09 / 05 / 2024

hollanda Smart Highway

hollanda Smart Highway

Hollanda' da denenen Smart Highway teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü sağlandı. Sokak lambalarının sonunu getirecek proje ile otobanların kenarları şerit ışıklarla aydınlatılıyor...

Yıldırım Kule, Hollanda Büyükelçiliği'ne ev sahipliği yapacak!

Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, 6 Hollanda Büyükelçiliği’nin tüm birimleri ile 11 yıllık kiralama protokolü imzalandığını söyledi...

Dedeman, Smart by Dedeman yatırımlarına devam edecek!

İlk akıllı konsept otelini yaklaşık 13 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti ile Nisan 2019'da İstanbul-Şişli'de açmayı planlayan Dedeman Grubu, büyük şehirlerde Smart by Dedeman yatırımlarına devam edecek. 

İdeas Smart İnşaat Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdeas Smart İnşaat Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Mazen Bedo tarafından kuruldu. 

Smart Halı Ve Oto Kiralama Turizm Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Halı Ve Oto Kiralama Turizm Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 110 bin TL sermaye bedeli ile Mukhtar Benotman tarafından kuruldu. 

Hollanda'da konutlar hidrojenle ısıtılacak!

Sadece su ve sürdürülebilir yolla elde edilen elektrikten üretilen hidrojen, Hollanda'da doğalgazın yeni alternatifi olarak kullanılacak...

Highway AVM kira sözleşmesini Türk Lirası'na çevirdi!

Bolu'da yer alan Highway Alışveriş Merkezi, kiracılarının euro üzerinden olan sözleşmelerinin Türk Lirası’na çevrildiğini duyurdu...

Smart Konut Yönetimi Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Smart Konut Yönetimi Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Çağlar tarafından kuruldu. 

Smartıes Technology Bilişim Tasarım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smartıes Technology Bilişim Tasarım Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 120 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Gümülcineli, Etem Yaman ve Mert Ayanoğlu ortaklığında kuruldu.

Smart Casual Turizm Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Smart Casual Turizm Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mert Osman Can tarafından kuruldu.

Hollanda’daki klise binaları 2030'a kadar satılacak!

Hollanda’daki kilise binalarının ne olacağı konusunda tez hazırlandı. Klise binalarının 2030 yılına kadar satılacağı iddia ediliyor.

Smart Capital Company Gayrimenkul Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Capital Company Gayrimenkul Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Sakr Rahal tarafından kuruldu. 

Hollanda'da 3 boyutlu baskı evleri yapılıyor!

Hollanda'nın Eindhoven kentinde dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkma, beton ve aynı zamanda yaşanabilir evleri inşa ediliyor. 

Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor!

3. havalimanının açılmasıyla transit seyahatte konumu sarsılacak olan Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor. Genişletme çalışmaları kapsamında 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal de yapılacak. 

hollanda Smart Highway Haberi

hollanda Smart Highway

Otoyolların aydınlatılmasında bir sonraki aşama olan akıllı otoban (Smart Highway) teknolojisi Hollanda'da bir pilot projede başarıyla test edildi.


Tasarımcı Daan Roosegaarde'nin şirketi Studio Roosegaarde'nin altyapı şirketi Heijmans ile gerçekleştirdiği işbirliği ile hayata geçen proje ile otobanların kenarları aydınlatma şeritleriyle donanacak.


Gece görüşünü artıran şeritler gündüz şarj olarak gece en az 8 saat ışık verecek ve gece yolda ilerleyen sürücülerin işini kolaylaştıracak.


Yol kenarı aydınlatma teknolojisi Smart Highway eksi 5 dereceye kadar aydınlatma hizmeti verebilecek.


Projenin Hollanda'dan sonra Çin ve Japonya'da denenmesi bekleniyor. Buralarda başarılı olması durumunda tüm dünyada denenmesi mümkün olacak.


SOKAK LAMBALARININ SONU MU?


Projenin yayılması sokak lambalarının azalacağı anlamına da gelebilir. Hollanda'nın Oss kentinde N329 otobanında denenen proje ile otobandaki aydınlatma direkleri de kaldırıldı ve başarılı vir sonuç elde edildi.


Projenin bu açıdan cadde...