28 / 07 / 2024

Hollanda ulaşımda rüzgar gücünü ne zaman kullanacak

Hollanda ulaşımda rüzgar gücünü ne zaman kullanacak

Hollanda ulaşımda rüzgar enerjisini kullanacak! Hollanda'da ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgâr enerjisinden karşılanacağı belirtildi.

Altında rüzgar tersine döndü! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçuşa geçti 

Altın fiyatları son zamanlarda peş peşe düşüşe geçti. Doların artışı altın fiyatlarını baskılarken altın fiyatları dip rakamlara ulaştı. Son dakika altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçuşa geçti.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Hollanda ulaşımda rüzgar enerjisini kullanacak!

Hollanda ulaşımda rüzgar enerjisini kullanacak! Hollanda'da ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgâr enerjisinden karşılanacağı belirtildi.

Hollanda'nın tren ulaşımına rüzgar desteği!

Hollanda, 2018 yılına kadar tren ulaşımında kullanacağı enerjisinin tümünü rüzgar santralleriden karşılayacak. Hollanda ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgar enerjisinden karşılanacağını duyurdu.

Polat Holding rüzgar enerjisine 1 milyar dolar yatırdı!

Rüzgar enerjisine 1 milyar dolar yatırım yapan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, önümüzdeki 5 yılda 1 milyar dolarlık yeni yatırımla 1200 megavata ulaşacak.

Rüzgar enerjisi kapasitesinde yüzde 27 artış yaşandı!

Türkiye'nin kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi geçen yıl yüzde 27 artışla 3 bin 763 megavata ulaştı. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği'nin verilerine göre Türkiye, Avrupa'da yeni rüzgar yatırımlarının yüzde 6,3'ünü gerçekleştirdi.

Elektrik üretiminde rüzgarın payı büyüyor!

Türkiye'nin elektrik üretiminde, rüzgar enerjisinin payı büyüyor. 2014 yılında rüzgardan üretilen elektrik miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 11.5 artarak 8 milyar 359 milyon kilovatsaate ulaştı

Özyeğin rüzgar santrali için yer arıyor!

İşadamı Hüsnü Özyeğin’in şirketi Fina Enerji’nin rüzgar santrali projesi, 3. havalimanına takıldı. Ulaştırma Bakanlığı uçak rotasındaki rüzgar güllerinin taşınmasını istedi. Özyeğin, santral için yer bakıyor

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Erzurum'da şiddetli rüzgar minare yıktı!

Kent merkezi ve ilçelerde dünden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamaların yaşandığını kuvvetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda elektrik direği ve ağaç devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.

Rüzgar yatırımları 2015'te hız kazanacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'nin rüzgar enerjisinde hedefini artırmaya devam ettiğini belirterek, "2015 sonunda rüzgarda kurulu gücün 5 bin megavata ulaşacağını öngörüyoruz" dedi.

Rüzgar enerjisi yüzde bin artacak!

2014 Küresel Rüzgar Enerjisi Raporu'na göre, 2013'te 318 gigavat kurulu gücü bulunan küresel rüzgar enerjisinin 2050'de 4 bin 42 gigavata yükselerek toplam elektrik üretimindeki payının yüzde binden fazla yükselmesi öngörülüyor...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde bin artacak!

2013 yılında 318 gigavat kurulu gücü bulunan küresel rüzgar enerjisinin 2050'de 4 bin 42 gigavata yükselerek toplam elektrik üretimindeki payının yüzde binden fazla yükselmesi öngörülüyor.

Hollanda ulaşımda rüzgar gücünü ne zaman kullanacak Haberi

Hollanda ulaşımda rüzgar gücünü ne zaman kullanacak
Eneco şirketinden yapılan açıklamaya göre, Eneco and VIVENS firmaları tarafından yenilenecek mevcut raylı sistemlerin yüzde 50 elektrik ihtiyacı rüzgâr enerjisi ile karşılanırken, 2018 sonunda bu oran yüzde 100'e çıkarılacak. Rüzgar enerji santralleri ile tren sisteminin yıllık ihtiyacı olan 1.4 teravat saatlik üretim sözü veren Eneco şirketi, bu rakama 2018 yılına kadar ulaşılacağını bildirdi. Bu güç, başkent Amsterdam'daki tüm hanelerin yıllık enerji ihtiyacına denk geliyor. Günde 1.2 milyon insanın seyahat ettiği tren ağının yakıt ihtiyacının yenilenebilir enerjiden karşılanmasının bir devrim olduğunu belirten Eneco şirketinin Proje Sorumlusu Michel Kerkhof, iki şirketin bu anlaşmasının sektördeki karbon ayak izini azaltmaya yönelik büyük bir adım olduğunu belirtti. Eneco'nun bu kararının tüm Avrupa'daki tren seferlerini etkileyeceği...