29 / 04 / 2024

Hong Kongun baş döndüren binaları

Hong Kongun baş döndüren binaları

Burası dünyada nüfusun en yoğun olduğu şehirlerden biri ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar devasa toplu konut binalarını görmek mümkün değil. İşte Hong Kong'un baş döndüren binaları...

Hong Konglu emlak milyoneri çocuklarına kuruş bırakmadı!

Hong Kong'un emlak milyoneri Wing-Ching Shih hayatını kaybetti. 400 milyon dolarlık servetini ise çocuklarına bırakmadı, hayır kurumlarına bağışladı...

Çin’den Hong Kong’a hızlı tren!

Hong Kong’u Çin’e bağlayan yeni hızlı tren hattı hizmete açıldı. Pekin ile Hong Kong arası yolculuk süresi 9 saate düşecek.

Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü yıl sonunda açılacak!

Çin’in üç büyük şehrini deniz üzerinden birbirine bağlayacak Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü'nün yıl sonunda açılması planlanıyor. 55 kilometre uzunluğundaki köprünün dünyanın en uzun köprülerinden biri olacağı belirtildi.

Hong Kong’da 2 metrekarelik evlerin kirası 310 dolardan başlıyor!

Hong Kong’da yaklaşık 200 bin kişi 2 metrekarelik evlerde yaşamak zorunda kalıyor. Yaşamı kısıtlayan evlerin aylık kirası ise 310 dolardan başlıyor.

İşte Hong Kong'un baş döndüren binaları!

Hong Kong'un dünyada nüfusun en yoğun olduğu şehirlerden biri ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar devasa toplu konut binalarını görmek mümkün değil..

Hong Kong toplu konutları baş döndürüyor!

Avustralyalı fotoğrafçı Peter Stewart, Hong Kong'un toplu konutlarını fotoğrafladı. Hong Kong'un toplam yüzölçümü bin 100 kilometrekare, toplum nüfusu 7 milyon 200 bin. Bu da kilometrekareye 6 bin 500'den fazla kişi düştüğü anlamına geliyor.

İşte Hong Kong'un baş döndüren binaları!

Burası dünyada nüfusun en yoğun olduğu şehirlerden biri ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar devasa toplu konut binalarını görmek mümkün değil. İşte Hong Kong'un baş döndüren binaları...

Hong Kong-Cuhay-Makao köprüsünün inşaatı başladı!

Hong Kong-Cuhay-Makao köprüsünün 50 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun deniz köprüsü olacağını açıklandı

TOKİ Konutlarına rekor başvuru

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Şanlıurfa'da alt gelir grubu için inşa ettirilen 132 konutun talihlileri, 6 bin 724 müracaat arasından noter huzurunda, kura çekilişiyle belirlendi.

Avrupa Konutları TEM II. Etap`ta taksitler 791 YTL'den başlıyor!

Avrupa Konutları TEM'in ikinci etabı Cuma günü satışa çıktı. 64 ile 165 metrekare arasında 400 konutun satıldığı kampanyada fiyatlar 137 bin YTL'den başlıyor.

Kiralarda `Euro dönüşü` Bağdat Caddesi`ni tıkadı

Tüm markaların bulunmak istediği Bağdat Caddesi'nde kiralar Euro'ya dönünce bazı dükkanlar boş kaldı. Emlakçılar, bu durumun geçici olduğu konusunda aynı fikirde..

‘Gökyüzü‘nde yaşam başladı son 5 daire sahibini bekliyor

Keleşoğlu İnşaat'ın Göktürk'teki projesi Gökyüzü Residence tamamlandı. 23 bin metrekarelik inşaat alanında 88 daireden meydana gelen projede yaşam bu ay başladı.

ABD`de mortgage kredisi başvuruları krizden bu yana ilk kez arttı

ABD'de, mortgage (tutsat) kredisi başvuruları krizden sonra ilk kez artış gösterdi. Mortgage Bankerleri Birliği verilerine göre, konut kredisi alanların oranı, geçen hafta, bir önceki haftaya göre yüzde 3 oranında artış gösterdi.

Hong Kongun baş döndüren binaları Haberi

Hong Kongun baş döndüren binaları

Son günlerde hükümet karşıtı gösteriler ve göstericilerin polise karşı bulduğu ilginç direniş yöntemleriyle dünyanın gündeminde olan Hong Kong'un bir başka özelliği daha var: Burası dünyada nüfusun en yoğun olduğu şehirlerden biri ve dünyanın hiçbir yerinde bu kadar devasa toplu konut binalarını görmek mümkün değil.


Eski bir İngiliz sömürgesi olan ancak 1997 yılından itibaren Çin'e bağlı özel bir yönetim bölgesi olarak varlığını sürdüren Hong Kong'un toplam yüzölçümü bin 100 kilometrekare, toplum nüfusu ise 7 milyon 200 bin. Bu da kilometrekareye 6 bin 500'den fazla kişi düştüğü anlamına geliyor.


Avustralyalı seyahat fotoğrafçısı Peter Stewart da Hong Kong'u saran bu toplu konutların ortaya çıkardığı geometriyi gözler önüne sermek istedik.


Sanki üst üste dizilmiş legolara benzeyen bu evler, bir yandan kaosun ortasındaki neşe kaynağı gibi beliriyor....