28 / 04 / 2024

Hopa-Cankurtaran tüneli

Hopa-Cankurtaran tüneli

Hopa-Cankurtaran tünelinde, Borçka ve Hopa tarafındaki her iki tüpte toplam 8 bin 368 metrelik kazı destek çalışması yapıldı. Tünelin en geç 2013 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığı bildirildi...

Cankurtaran Tüneli ulaşıma açıldı!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasında inşaatı tamamlanan Cankurtaran Tüneli'nin açılışını Ulaştırma Bakanı Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Bak yaptı.

Cankurtaran Tüneli ulaşıma açıldı!

Karadeniz'i Doğu Anadolu üzerinden İran'a bağlayan Artvin-Rize-Ardahan karayolundaki Cankurtaran Geçidi'nde inşa edilen tünel ulaşıma açıldı. 

Cankurtaran Tüneli 1 Mart'ta açılacak!

Artvin'in 60 yıllık hayali olan ve  inşasına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bulunan Cankurtaran Tüneli'nin açılışı için tarih verildi. 

Cankurtaran Tüneli'nde sona gelindi!

Cankurtaran Geçidi'nde inşa edilen tünelin yapımı sürüyor. 5 bin 900 metre uzunluğundaki tünelin bu ay sonlarına doğru faaliyete geçmesi planlanıyor

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacak?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yazılı önergesi ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'e Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin açılış tarihini sordu..

Cankurtaran Tünelinin inşaat sorunu TBMM gündeminde!

Artvin Hopa Dağı (Cankurtaran) tünelinin taahhüt edilen süre zarfında tamamlanamaması ve inşaatta yaşanan aksaklıklar için Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 20 artıracak!

20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin geçtiği Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran, Harem, Acıbadem ve Fikirtepe'de konut fıyatlarının yüzde 20 arttığını da belirten Aşa "İstanbul'daki yükselişten ayrı olarak bölgede konut fıyatları arttı." dedi

Arhavi-Hopa eski tüneli güçlendiriliyor!

Karadeniz Sahil Yolunun Arhavi – Hopa kısmının eski bağlantı yolu olan ve Doğu Karadeniz’in en eski tünellerinden olan tünelde çalışmalar hızla devam ediyor.

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli TBMM gündeminde!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Cankurtaran Tüneli yıl sonunda hizmete girecek!

Tamamlandığında Türkiye'nin en uzun karayolu tünellerinden olması planlanan 5 bin 200 metre uzunluğundaki çift tüplü Cankurtaran Tüneli'nin bu yılın sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Cankurtaran Tüneli 2015 yılı sonunda hizmete girecek!

Cankurtaran Tüneli sona yaklaşıyor. 2015 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan Borçka-Hopa arasında ulaşımı 12 kilometre kısaltacak Cankurtaran Tüneli, aynı zamanda Karadeniz’i güneye, Erzurum üzerinden İran’a bağlayacak.

Cankurtaran Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olacak Hopa-Artvin karayolu güzergahında yapılan Cankurtaran Tüneli’nde betonlama çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı. Tünelin 2015 yılı sonunda açılacağı ifade ediliyor.

Hopa-Cankurtaran tüneli Haberi

Hopa-Cankurtaran tüneli


Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak, yapımı tamamlandığında 5 bin 200 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olacak Hopa-Can kurtaran tünelinde, Borçka ve Hopa tarafındaki her iki tüpte toplam 8 bin 368 metrelik kazı destek çalışması yapıldığını söyledi. 


Çolak, yaptığı açıklamada, kurumlarının Artvin'deki en önemli projelerinin başında Hopa-Cankurtaran Tüneli inşaatının geldiğini, Borçka-Hopa kara yolunda duble yol yapım çalışmalarının tünel inşaatıyla aynı anda yürütüldüğünü belirtti. 


İki tüp bulunuyor 


Cankurtan tüneli inşaatında her biri 5 bin 200 metre olmak üzere gidiş ve dönüş olarak iki tüp bulunduğunu ifade eden Çolak, "Projemizin uzunluğu 7,3 kilometredir. Bunun 5,2'si Cankurtaran Tüneli dediğimiz iki tüp şeklindeki tünelimizdir. Tünelin Borçka tarafındaki her iki tüpte bin 570 metre, Hopa tarafındaki her iki tüpte 2 bin 614 metre olmak...