30 / 07 / 2024

horata

horata

1.5 milyon metrekarelik alanda uygulanacak olan Malatya Belediyesi Horata Vadisi Rekreasyon ve Doğal Dokuyu koruma Amaçlı kentsel Tasarım, Çevre Düzenleme Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

Horata Mesire Alanı'na ilk kazma Eylül'de vurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konak Mahallesi'nde yer alan Horata Mesire Alanı'na ilk kazmayı Eylül ayında vuracak.

Malatya Horata Vadisi projesi devam edecek!

Horata Projesi ile ilgili konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Projemiz devam edecek, Horata Vadisi Malatya’daki şehircilik ve konut anlayışını üst seviyeye taşıyacak. " dedi.

Horata Vadisi'nde 2 milyon metrekarelik yeşil doku tamam!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'nin en büyük ikinci Vadi Projesini bünyesinde barındıran Malatya Horata Vadisi'nde 2 milyon metrekarelik yeşil dokunun tamamının projelendirildiğini söyledi.

Ahmet Çakır:Horata Türkiye'nin ikinci büyük vadisi olacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Beydağı eteklerinde Horata Çayı'nın geçtiği bölgenin ekolojik yapısı, ile doğal su kaynaklarının değerlendirileceği Vadi projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Horata Vadisi projesinde çalışmalara devam ediliyor!

1.5 milyon metrekarelik alanda uygulanacak olan Malatya Belediyesi Horata Vadisi Rekreasyon ve Doğal Dokuyu koruma Amaçlı kentsel Tasarım, Çevre Düzenleme Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

horata Haberi

horata

1.5 milyon metrekarelik alanda uygulanacak olan Malatya Belediyesi Horata Vadisi Rekreasyon ve Doğal Dokuyu koruma Amaçlı kentsel Tasarım, Çevre Düzenleme Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Toplumun sosyal ve kültürel yapısını canlandıracak projede gençlik merkezi, şehir kütüphanesi de yer alacak. 

BAKANLAR Kurulu'nun onayının ardından Malatya Belediye Meclisi'nce de karar alınarak ilan edilen Horata Vadisi Projesi, 800 bin metrekarelik yeşil alanıyla Malatya'ya nefes aldıracak. Çalışmaları tüm hızıyla sürdürülen projenin arazi değerlendirmesi için yapılan ihale TOKİ yan kuruluşu GEDAŞ'da kaldı. GEDAŞ tarafından arazi çalışmalarına başlanmış olup yılsonuna kadar bu çalışmaların bitirilmesi hedeflenmektedir. 


Malatya'nın doğal zenginliği korunacak 

Horata Vadisi bölgesi, şehrin güneyinde Beydağı eteklerinde bulunuyor. Horata çayının içinden geçtiği bu vadi, su kaynakları ve yeşil dokusuyla doğal bir güzelliktedir. Horata Vadisi, Malatya Ovasının ildim kliması...