14 / 05 / 2024

Hoşap Kalesi restorasyon

Hoşap Kalesi restorasyon

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Yapıter Ahşap Ev Restorasyon Mimarlık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Yapıter Ahşap Ev Restorasyon Mimarlık İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Durgut tarafından kuruldu.

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

İrden Grup Ahşap Peyzaj İnşaat Restorasyon Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İrden Grup Ahşap Peyzaj İnşaat Restorasyon Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Kalaycı tarafından kuruldu.

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Hd Restorasyon Ve Ahşap Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hd Restorasyon Ve Ahşap Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ tarafından kuruldu.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Hoşap Kalesi restorasyon Haberi

Hoşap Kalesi restorasyon

Van'ın Gürpınar ilçesinde "kartal yuvası" görünümüne sahip Hoşap Kalesi, çevresinde bulunan metruk yapılardan arındırılıp eski ihtişamına sahip olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gürpınar Belediyesi, Van-Hakkari kara yolu üzerinde yer alan ve Osmanlı döneminde sarp kayalıklarda yapılan Hoşap Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için "Ayağa Kalk Hoşap" projesini hazırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilip gerekli izinlerin verildiği projenin birinci etap çalışmaları kapsamında, 35 bin metrekarelik alanda kalenin tarihi dokusuna uygun rekreasyon ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek.

"Kartal yuvası" görünümüne sahip kalenin çevresinde bulunan sit alanı içine inşa edilen ve zamanla kullanılamaz hale gelen metruk yapılar yıkılacak, kalenin etrafındaki yollar da uygun mimariyle yeniden dizayn edilecek.

İhalesi gerçekleşen ve kısa sürede çalışmalara başlanması planlanan 30 milyon lira bütçeli projeyle eski görkemine kavuşturulması planlan kalenin daha fazla turiste...