07 / 07 / 2024

HP Türkiye\'de fabrika kurmaya hazırlanıyor

HP Türkiye\'de fabrika kurmaya hazırlanıyor

Türkiye'deki 20. yılını kutlayan teknoloji devi HP, masaüstü bilgisayar fabrikası kurma projesi için Başbakanlık ve hükümet nezdinde çalışmalar yürütüyor

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Japon devi Türkiye'deki fabrika inşaatını erteledi!

Japon mürekkep üreticisi Toyo Ink, Türkiye’de açacağı fabrikasının inşaatını erteledi. TL’deki değer kaybı nedeni fabrika inşaatının ertelenmesi neden oldu.

Suriyeli iş adamları Türkiye'de fabrika açıyor!

Suriyeli iş insanı Ahmet Elaci, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 3,5 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika açtı. Elaci, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

Neutec, Türkiye’de onkoloji merkezi kuracak!

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda dış ülkelere bağımlılığı azaltma projeleri kapsamında yapılan yatırımlara her gün bir yenisi eklenirken Neutec, Türkiye’de onkoloji ilacı üretmek için fabrika kurmaya hazırlanıyor.

İranlı CinnaGen İlaç, Türkiye'de fabrika kuracak!

İranlı biyofarmasotik ilaç üreticisi CinnaGen İlaç, bölgesel üretim üssü olarak belirlediği Türkiye’deki, ilk fabrika yatırımına hazırlanıyor.

Ytong, Türkiye'de 3 yeni fabrika açacak!

Tüm gelişmelere inat Türkiye’deki yatırımını artırmaya karar veren Ytong, üretimini yüzde 50 artıracak. Türkiye’de 53 yıllık bir geçmişi olan Ytong, 6 olan fabrika sayısını artırmak için düğmeye bastı.

KONE, Türkiye'de fabrika kuracak!

Asansör, yürüyen merdiven ve otomatik bina kapıları konusunda faaliyet gösteren KONE, orta vadede Türkiye'de fabrika kurmayı planlıyor. Haldun Ulusoy, yeni yasaların asansör sektördeki büyümeye katkı sunacağı inancında olduklarını söyledi.

Yeslas Türkiye'de fabrika kuracak!

Çinli Jinyu, Türkiye’deki ana dağıtımcısı Yeslas ile Türkiye’de fabrika kurma kararı aldı. Önce Türkiye’deki satışlar 2 yılda 1-1.5 milyon adede ulaştırılacak, ardından fabrika için start verilecek.

Hero, Türkiye’de fabrika kuracak!

Hindistan’ın dünyaca ünlü motosiklet markası Hero, Türkiye'de ilk defa motosikletlerde “5 yıl veya 50 bin kilometre garanti” dönemini başlattığını duyurdu. Avrupa’ya da satış yapacaklarının müjdesini vermek için İstanbul’a geldi.

Bombardier 100 milyon Euro'ya Türkiye'de fabrika kuruyor!

Türkiye’yi üretim merkezi yapmayı planlayan Bombardier, fabrika için yerel bir ortakla anlaşma imzaladı. Firma, fabrika için 100 milyon eurodan fazla yatırım planlıyor..

L'Oreal Türkiye'de ikinci fabrikasını kurmaya hazırlanıyor!

Güzellik firması L'Oreal, Türkiye'de hedef büyüttü. Pazarda hızlı büyüme potansiyeli gören şirket, Türkiye'de 2'nci fabrika için düğmeye bastı. Genel Müdür Rumpler, "Net değil ancak yatırım üzerinde çalışıyoruz" dedi

HP Türkiye\'de fabrika kurmaya hazırlanıyor Haberi

HP Türkiye\'de fabrika kurmaya hazırlanıyor

Kurulacak fabrika iç pazar, Doğu Avrupa ve Ortadoğu pazarları için teknoloji üretecek. HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Uçar, Platin Dergisi'ne verdiği demeçte, teknoloji malzemeleri üreticisi Foxconn ile birlikte Türkiye'de masaüstü bilgisayar üretimi için fabrika kurmayı planladıklarını söyledi. Projeyle ilgili önemli yol kat ettiklerinin altını çizen Genel Müdür, Başbakanlık ve hükümet tarafında görüşmelerin devam ettiğini, başarılı olunduğu takdirde yaklaşık 1 yıl içerisinde söz konusu yatırımı hayata geçireceklerini bildirdi. Serdar Uçar, projenin gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin yüksek teknoloji konusunda ciddi ihracat gerçekleştiren bir ülke haline geleceğine dikkat çekti. Uçar, "Bu işi kotarabilirsek, Türkiye 2 milyon bilgisayar ihraç edebilir."...