01 / 05 / 2024

HRW havalimanı raporu

HRW havalimanı raporu

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı bugün yapılacak. HRW, havalimanının inşaat sürecinde yaşanan işçi eylemlerini ve tutuklamaları konu alan bir rapor yayımladı...

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı, perakende sektörünü canlandıracak!

KPMG'nin hazırladığı Perakende Sektörel Bakış 2019 raporu yayımlandı. Rapora göre, İstanbul Havalimanı'nın yaratacağı potansiyel, perakende sektörünü canlandıracak...

İstanbul Havalimanı Meteoroloji Kulesi açıldı!

29 Ekim´de resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Meteoroloji Kulesi'ne sahip havalimanı oldu. Meteoroloji Kulesi sayesinde havayolu şirketlerine anlık hava durumu bilgisi ve hava raporu verebilecek.

HRW'den İstanbul Havalimanı açıklaması: İşçiler serbest bırakılmalı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı bugün yapılacak. HRW, havalimanının inşaat sürecinde yaşanan işçi eylemlerini ve tutuklamaları konu alan bir rapor yayımladı...

Havacılık sektörü İstanbul Yeni Havalimanı ile uçacak!

DHMİ Genel Müdürlüğü, Uçak, Yolcu, Yük Serisi ve Tahminleri Raporu güncellendi. Verilere göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın da etkisiyle Türkiye'de havayolunu kullanan yolcu sayısının 2020'de 250 milyona yaklaşması öngörülüyor...

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın sürdürülebilirlik raporu onaylandı!

İGA'nın, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı esnasında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerini konsolide eden "Sürdürülebilirlik Raporu" onaylandı.

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı!

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı. Rapora göre, 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacak.

Rize Havalimanı için ÇED raporu onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rize Havalimanı için hazırlanan ve 100 milyon ton taşın Karadeniz'e döküleceği ÇED raporunu yeterli bularak onayladı.

Rize Havalimanı'nın ÇED raporu kabul edildi!

Türkiye ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize Havalimanı Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun kabul edildiği bildirildi.

Çanakkale Havalimanı'nın 500 metre yakınına AVM yapıldı!

Sayıştay Raporu, devletin havacılık alanındaki eksikliklerini gözler önüne serdi. Havalimanı’nın 500 metre yakınına AVM yapıldı, Hatay Havalimanı ise hurdaya döndü.

Köprüye rapor, havalimanına kule aynı firmadan!

3. havalimanı kontrol kulesi konsept yarışmasını "lale kule" tasarımı ile kazanan AECOM firmasının, 3. köprü projesinde ÇED raporu hazırlayan firma olduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un iki havalimanı Avrupalı rakiplerini solladı!

Avrupa Havalimanları Konseyi'nin (ACI) Temmuz 2015 trafik raporu yayınlandı. Rapora göre, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı, kendi kategorilerinde en fazla yolcu artışı olan havalimanları arasında birinci oldu.

HRW havalimanı raporu Haberi

HRW havalimanı raporu

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), bugün açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaat sürecinde yaşanan işçi eylemlerini ve tutuklamaları konu alan bir rapor yayımladı.

HRW raporunda, 3. havalimanında çalışma koşullarını protesto eden çok sayıda işçinin işten atıldığı ve haklarında cezai işlem başlatıldığı vurgulandı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, HRW Türkiye Direktörü Emma Sinclair-Webb, tutuklu işçilerin serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son mega projesinin cam ve çelik duvarlarının arkasında, kötü çalışma koşullarını protesto eden 30 işçi ve bir sendika başkanı hapiste tutuluyor. Hapisteki işçiler serbest bırakılmalı, tüm işçiler hakkında açılmış ceza soruşturmaları düşürülmeli ve protesto eylemi yaptıkları için haksız olarak işten çıkartılmış diğer tüm işçiler de işlerine geri dönebilmeli."

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve iş...