02 / 05 / 2024

Huber Köşkünün hikayesi

Huber Köşkünün hikayesi

Ağustos ayından bu yana 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikâmetgâhı konumunda bulunan 108 yıllık Huber Köşkü Boğaziçi’nin en geniş yeşil alanlarından birine sahip. İşte köşkün hikâyesi...

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Tarabya Huber Köşkü'nün restorasyonu mecliste!

Huber Köşkü'nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk restorasyona ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

İşte dev kütüphanenin yapılacağı Rami Kışlası'nın hikayesi!

Dün Kültürel Eylem ve Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'na dev bir kütüphane yapılacağını açıkladı. İşte Rami Kışlası ve hikayesi...

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

3. Havalimanı'nda 1800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

3. Havalimanı'nda bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

Taşkın yapı zamanaşımı süresi!

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı zamanaşımı süresi nedir?

Taşkın yapı dava dilekçesi örneği!

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası da açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Peki, taşkın yapı dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte taşkın yapı dava dilekçesi örneği..

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 34 hektarlık korusuyla Boğaziçi'nin en geniş yeşil alanlarından biri olma özelliğini koruyan ve İstanbul'un önemli mimari varlıklarından olan Huber Köşkü ve Faytonhane binasını restore ettiriyor.

Çerkezköy'de taşkın koruma inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası T aşkın Koruma İnşaatı'nın temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Konya Doğanhisar Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı!

Mustafa Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç ve ilgili personel, geçici kabul aşamasına gelinen Doğanhisar İlyaslar Göleti ve Sulaması ile yapımı tamamlanan Doğanhisar İlçe Merkez 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

1948 yılında Mısırlı Prens Mustafa Fazıl Paşa Köşkü'nün arazisi satılacak!

1948 yılında Üsküdar Altunizade'de eski Millet Bahçesi'nin karşısında bulunan Mısırlı Prens Mustafa Fazıl Paşa Köşkü adıyla bilinen yıktırılmış tarihi köşkün 40 dönümlük arazisi toptan satılacakmış.

Huber Köşkünün hikayesi Haberi

Huber Köşkünün hikayesi

Boğaz’ın Avrupa yakasında Karadeniz’e doğru giderken, Tarabya Koyu’na gelmeden önce büyük bir koru içinde yer alan Huber Köşkü yapıldığında takvimler 1907’yi gösteriyordu. Köşkü, Alman silah şirketleri Mauser ve Krupp firmalarının Osmanlı İmparatorluğu’ndaki temsilcisi Huber kardeşler yaptırdı. Mimarı bilinmeyen ve Boğaziçi’nin en görkemli yapılarından olan binanın Tarabya’ya yapılması, silah komisyoncusu kardeşlerin, evlerinin Almanya’nın elçilik binasına yakın olmasını istemelerinden kaynaklanıyor. 34 hektarlık (340 bin metrekare) alandaki Huber Köşkü’nün yanı başında faytonhane, üst tarafınta Setüstü ve Av köşkleri ile heykeller, rölyefler yer alıyor. Binaya sonradan yapılan eklemelerde ünlü İtalyan mimar Raimondo D’Aronco’nun imzası var. D’Aronco, köşke anıtsal görünüm ve eşsiz perspektif kazandıran isim olarak tanınıyor. 




1908 yılında 2. Meşrutiyet’in ilanının ardından Huber kardeşler ülkelerine dönerken, köşkün mülkiyeti Mısırlı Prenses Kadriye ve eşi...