05 / 07 / 2024

Hüdarabbim Camii

Hüdarabbim Camii

Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ın tepki çeken "Orada İsrail ajanlığı öğretildiği için kapattım" sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Hüdarabbim Camii, bu kez yıkım kararıyla gündemde. İşte ayrıntılar...

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Avcılar'da minaresi yıkılan cami mühürlendi!

Avcılar'ın Merkez Mahallesi’nde D-100 karayolunun yan yolu üzerinde yer alan ve minaresinin bir bölümünün yıkımı gerçekleşen 39 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez camii mühürlendi.

Haydar Ali Yıldız: Taksim Camii büyük bir ihtiyacı karşılayacak!

Taksim Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Büyük bir gayretle, emekle yapımına devam ediliyor." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Camii'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, artan yolcu sayısı dikkate alınarak hayata geçirilen ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan veren Sabiha Gökçen Havalimanı Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Taksim Camii minaresinin külah bölümü yerleştirildi!

Taksim Meydanı'nda inşaat çalışamları hızla devam eden Taksim Camii'nde her gün bitime bir adım daha yaklaşılıyor. Bugün ilk minarenin külah bölümü yerine yerleştirildi.

Ordu Hz Bilal Camii'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Hz. Bilal Camii'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Antalya Eroğlu Nuri Camii’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike’de, ilçenin siluetini bambaşka bir güzelliğe kavuşturacak olan Eroğlu Nuri Camii’nin inşaatına başladı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

Taksim Camii'ne Türk bayrağı dikildi!

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Taksim Camii'nin orta kubbesine Türk Bayrağı asıldı. Caminin bu yıl açılması planlanıyor...

Taksim Camii'nin yarısından fazlası tamamlandı!

Taksim Camii'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  İnşaat çalışmaları bittiğinde 2 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Çamlıca Camii'ne 220 metrelik Fetih Suresi!

İnşaat çalışmaları hızla devam eden Çamlıca Camii'nde yeni bir rekora imza atıldı. Cami için 220 metre boyunca Fetih Suresi hazırlandı.

Hüdarabbim Camii Haberi

Hüdarabbim Camii


Kütahya Belediyesi Encümeni, 6 Temmuzda mühürlenen Akyazılı Orta ve Yüksek Öğretim Vakfına ait Hisar Erkek Öğrenci Yurdu ve yurdun bünyesinde bulunan 36 yıl önce hayırsever bir vatandaşın Akyazı Vakfı'na bağışladığı Kütahya Müftülüğü'ne ait Hüdarabbim Camii için yıkım kararı verdi. 


RUHSATSIZ İDDİASI


Kütahya Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 


"Binanın ruhsat alınmaya uygun hale getirilmesi için bir ay süre tanındı. Söz konusu sürede kaçak bina, ruhsat almaya uygun hale getirilmedi. Yapılan kontrolde bir aylık sürede ruhsatsız yapılan yurt, zabıt tutulduğu halde ruhsat almadığı ve yıkılmadığı görülmüştür. 

Belediye encümenimiz, ruhsatsız yapılan inşaatın yıkılmasına, yıkılmadığı takdirde belediyemizce yapılan yıkım masrafının tahsiline, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına oy birliğiyle karar vermiştir." 


CAMİ YURDUN ALT KATINDA


Kütahya Belediyesi daha önce cami kapatıldığı için aldığı tepkilere 'Yurt binasından bağımsız bir caminin...