28 / 04 / 2024

Hüdavendigar Park

Hüdavendigar Park

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ, kullandığı enerjisini üreten ve atıklarını çevreye zarar vermeden geri dönüştürebilen çevreci bir restoranı Bursa'ya kazandırmak için düğmeye bastı.

Sürücüler müjde! Ehliyette devrim gibi bir gelişme geliyor! Peş peşe açıklandı!

Yapılandırma yasası çerçevesinde ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi nedenlerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edilecek. İşte detaylar…

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci etap inşaatı mühürlendi!

CHP'li Mudanya Belediyesi’nin yaptırdığı Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediyesince durduruldu. Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis inşaatının hukuka ve usule aykırı olması sebebi ile mühürlendiğini belirtti..

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

Başakşehir Murat Hüdavendigar Üniversitesi çevresi imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İkitelli - 1 Mahallesi'nde 38 bin 32 metrekarelik 1251 ada, 7 parselde Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin de bulunduğu alana ilişkin Sosyal Tesis Alanı amaçlı imar planı askıya çıkarıldı...

Bursa'daki iki kavşak için 500 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarı için 500 bina yıkıldı.

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

Bursa Beşyol Kavşağı'nın temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, kamulaştırma ve yol imalatları ile 210 milyon TL’yi bulan Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarını birbirine bağlayacak olan 25 milyon TL’lik Beşyol Kavşağı’nın temeli törenle atıldı.

Bursa Hüdavendigar Bilgi Evi 2017’de hizmete giriyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan üçüncü Bilgi Evi olan Hüdavendigar Bilgi Evi açılış için gün sayıyor.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

Bursa Mihraplı'da trafiğe 25 milyonluk neşter!

Raylı sistem, yol genişletme ve yeni yol açma, köprü ve kavşak imalatları ile trafiği sorun olmaktan çıkarmayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı’nın kuzeyinde 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor

Bursa Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor!

Bursa’ya kazandırılan, Türkiye’nin en modern liselerinden biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor.

Bursa Murat Hüdavendigar Bulvarı tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamında açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Hüdavendigar Park Haberi

Hüdavendigar Park

BURFAŞ'ın, Yıldırım Kaymakamlığı ve Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi işbirliğinde BE BKA desteğiyle Hüdavendigar Kent Parkı'nda hayata geçirmeyi planlandığı Green Park Restaurant projesi, kapsam ve donanım açısından Türkiye'de bir ilki teşkil ediyor. 


Çalışmada atık azaltma ve geri dönüşüm yöntemiyle mutfak atıkları ile yaklaşık 500 dönüm arazi üzerine kurulu Hüdavendigar Park alanının yeşil atıklarından gaz ve enerji ihtiyacı karşüanacak. Yağmur suyu ve atık suyu toplanarak, tekrar bahçe ve tuvaletlerde kullanım sağlanarak, su tasarrufu yapılacak. 



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, vejetaryen ve diyet ürünlerin menüde yer alacağını belirterek, "GDO'lu ürünler ise menüde yer almayacak. Bunlar sürdürülebilirlik açısından önemli uygulamalar" dedi. Çatısında organik tarım yaparak müşterilerine sağlıklı ve doğal ürünler sunacak olan restoranın ısı pompası, jeotermal enerji ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji...