05 / 05 / 2024

Sürücüler müjde! Ehliyette devrim gibi bir gelişme geliyor! Peş peşe açıklandı!

Sürücüler müjde! Ehliyette devrim gibi bir gelişme geliyor! Peş peşe açıklandı!

Yapılandırma yasası çerçevesinde ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi nedenlerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edilecek. İşte detaylar…



TBMM Genel Kurulu'nda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanun kapsamında 14.1 milyon kişinin 521 milyar TL’lik borcu yapılandırılacak.

Edinilen bilgilere göre, yasa ile vergi borçları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol geçiş cezaları, belediyelere olan borçlar, öğrenci kredileri başta olmak üzere kamuma olan borçlara yapılandırma imkanı geliyor. Yapılandırma kapsamına 31 Aralık 2022 tarihi öncesine ait borçlar dâhil olacak. Bunlar 48 taksitte ödenme imkanına sahip olacak. Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90 oranında vazgeçilecek. Yapılandırılan borç idari para cezası ise esas alacaktan da yüzde 25 indirim sağlanacak. Vergi dairelerine olan 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinecek.

Sürücüler müjde! Ehliyette devrim gibi bir gelişme geliyor! Peş peşe açıklandı!

MATRAH ARTIRIMI

Kanun teklifine eklenen yeni maddeye göre, geçen sene için yüzde 25 oranından az olmamak üzere matrah artırımı yapılabilecek. Geçen sene için matrah artırımında bulunan gelir vergisi mükelleflerinden işletme hesabı esasına göre defter tutan kişiler için 105 bin TL’den, bilanço esasına göre defter tutan kişilerle serbeste meslek erbabı için 200 bin TL’den, kurumlar vergisi mükellefleri için 500 bin TL’den az olamayacak.

İşte detaylar...

 


Geri Dön