17 / 05 / 2024

hukukta Mülga

hukukta Mülga

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir?

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları hukukta kazandı!

İstanbul Fikirtepe’de yüzlerce aile kentsel dönüşüm mağduru olmuş ve evsiz kaldıkları nedeniyle eylem başlatmıştı. Eylemler sonuç verdi. Dava açan yüzlerce kişi hukuk mücadelesini kazandı. 

Mülga ne demektir?

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir?

İktisap tarihi mücbir sebep sayılır mı?

Mücbir sebep, Türkçede ortaya çıkan büyük doğal afetleri ve olayları ifade ediyor. Hukukta mücbir sebep hangi durumları ifade ediyor? İktisap tarihi mücbir sebep sayılır mı?

Mücbir sebep nedir?

Hukukta mücbir sebep nedir? Mücbir sebep; herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere karşı, önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylardır..

Hukukta eklenti nedir?

Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda hangi bölümler eklenti olarak kabul ediliyor? Hukukta eklenti nedir? İşte eklenti kelimesinin tanımı ve eklenti kapsamına giren alanlar...

İstanbul'da imar artışı hukukta sebepsiz zenginleşmeye neden olur

Öncelikle deprem bahanesi ile tüm İstanbul genelinde verilecek bir imar artışı hukukta sebepsiz zenginleşme olarak yer alan olguya yol açacaktır...

Bodrum'da 'Türkiye Sahilleri Emlak Yatırım' toplantısı yapılacak

Bodrum'da 24-25 Mayıs tarihlerinde ABD 'li Ünlü Mimar Michael Sorkin'in de katılacağı INVESTATE'08 Türkiye Sahilleri Emlak Yatırım Buluşması" toplantısı gerçekleştirilecek.

Balçova Emlak Müdürlüğü 2 arsa satacak

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Balçova Emlak Müdürlüğü Merkez ve Atıfbey Mahallesi'nde bulunan 3 bin 722 ile 4 bin 937 metrekare 2 arsayı açık teklif usulü ile satacak.

Neden arsa ve arazi yatırımı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak yazarı Tebernüş Kireçci neden arsa ve arazi yatırımının yüksek prim potansiyeli taşıdığını analiz etti.

Manisa'ya 200 milyon dolarlık AVM yatırımı

Avrupa'da 20 ülkede faaliyet gösteren Hollandalı ticari gayrimenkul şirketi Redevco, Ankara ve Erzurum'un ardından Manisa'ya da alışveriş merkezi yatırımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Botaş 30 mühendis alıyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (Botaş) daimi statüde 30 mühendis, 8 tekniker ve 4 teknisyen alınacak. Türkiye İş Kurumu (İşkur) Ankara-Çankaya Şube Müdürlüğü'nün konuya ilişkin ilanı, Resmî Gazete'de yayımlandı.

TMSF Göltaş'a 33 milyon Euro yatırım yaptı

Yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunda (TMSF) bulunan Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, ''2005'te el konulan çimento şirketine 33 milyon Euro'luk yatırım yapıldı ve günlük klinker üretimi 4 bin tondan 6 bin 100 tona çıkarıl

İlk özel müzayede 26 Mart'ta!

Türkiye'de şahıslara ve şirketlere ait gayrimenkullerin satılacağı ilk müzayede 26 Mart'ta gerçekleştirilicek.

hukukta Mülga Haberi

hukukta Mülga

Mülga ne demektir?

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mülga, kelime anlamı olarak; eskimiş anlamına geliyor. Ayrıca, Varlığı kaldırılan, kapatılan anlamlarını da ifade ediyor.


Hukukta mülga; "Yürürlükten kaldırılan" anlamını veriyor.


Mülga nedir?

Mülga; aynı konuyu düzenleyen yeni kanun çıktığında eskisi mülga sayılıyor. Yürürlükten kaldırılan kanun için mülga kanun; yürürlükten kaldırılan madde için ise mülga madde deniyor.


Örnek.. 

10 yıl önce çıkarılan bir kanun bugün yürürlükten kaldırıldıysa bu kanuna mülga kanun denir. Eğer kanun içerisinde yer alan bir madde kaldırıldıysa madde için mülga madde terimi kullanılır.


" (Mülga son fıkra: 12/11/2012-6360/13 md.) 

" (Mülga: 2/7/2008-5779/8 md.) "

" (Mülga: 2/7/2008-5779/8 md.)...