04 / 05 / 2024

hulusi Belgüden Avm

hulusi Belgüden Avm

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ( AYD ) Başkanı Hulusi Belgü, 27 yıldır hayatımızda olan AVM 'lerin tüketiciye ve perakende sektörüne nasıl yön verdiğini değerlendirdi.

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

PTT AVM'den fiyatlarda damping! Tuvalet kağıdına müthiş indirim 

Vatandaş bazı ürünlerin fiyatlarına çok dikkat ediyor. Bunlardan bir tanesi de tuvalt kağıdı. Hemen hemen her marketin indirim listesinde bulunan ve temel ihtiyaçlardan olan tuvalt kağıdına bir indirim de PTT AVM'den geldi. 32'li tuvalet kağıdına yapılan indirimli fiyatı haberimizde.

Fiyatını duyan internete koştu! PTT AVM'den Samsung A7 tabletlere yılın son kampanyası... 28 Aralık fiyat listesi

2023'e girmeden tabletini yenilemek isteyen kullanıcılar için PTT AVM'den yılın son kampanyası. 31 Aralık'a kadar sürecek kampanyayı kaçırmayın.  Samsung Galaxy Tab A7 Tablet fiyatı ne kadar?

Hulusi Belgü tutuklandı!

Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen ’Demir Yumruk’ operasyonunda gözaltına alınan,  Fenerbahçe camiasının en tanınmış isimlerinden ve başkan adaylarından Hulusi Belgü tutuklandı.

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'den 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Doğuş GYO portföyündeki Gebze Center AVM'den 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri 46,9 milyon TL oldu.

Sinan Öncel'den AVM'lerde maliyetleri düşürecek geçici vergi düzenlemesi  talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM sektörüne yönelik hedefleri ve beklentileri açıkladı.

Sinan Öncel'den AVM'ler için kira önerisi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yaptığı açıklamada, "Biz salgın, afet ya da benzeri nedenlerden kaynaklanan zorunlu kapalı kalınan günlerden ve kaybedilen saatlerden kira alınmamasını istiyoruz" dedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

TURYİD'den AVM yatırımcılarına 'iki ay kira almayın' çağrısı!

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

AYD'den AVM'lerin alacağı önlemlerle ilgili tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AVM’lerin hangi önlem ve uygulamalarla açılabilecekleri hakkında tavsiye kararı verildi.

Nilüfer'den AVM’lerin açılmasına tepki!

Şarkıcı Nilüfer Yumlu, vaka ve ölüm sayılarının yeniden artması üzerine AVM'lerin açılmasına tepki gösterdi.

BMD'den AVM'lere ilişkin kira talebi!

BMD, AVM'lerin 11 Mayısı'ta açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, 90 gün süreyle kira talebinde bulunulmaması, sonrasında 1 yıl boyunca ciro kirası tercih edilmesi, ortak alan giderinin ciro kirası üzerinden düzenlenmesi talep edildi...

Mücevher İhracatçıları Birliği'den AVM uyarısı!

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar yaptığı açıklamada, "Bazı AVM'ler kira geliri kaygısıyla kapılarını kapatmayarak fırsatçılık yapmaya çalışıyor" dedi.

hulusi Belgüden Avm Haberi

hulusi Belgüden Avm

Türkiye’de AVM kavramı ne zaman girdi? Sizce bu konseptin bu kadar başardı olmasının altımla yatan sebep nedir? 


Bundan yaklaşık 550 yıl önce kurulan Kapalıçarşinın, AVM'lerin dünyadaki ilk örneklerinden biri olduğunu biliyoruz. Ancak modem anlamda AVM'lerin Türkiye'ye girişi, 1988 yılında Galleria ile oldu. Günümüzde, halkımızın zamanında geleneksel perakende sektöründe bulamadığı fiyat, kalite ve hizmet standardizasyonlarım AVM’lerde bulması, konsept başarısının önde gelen etmenlerinden biridir. Artık tüketiciler, mevsim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabiliyor; güvenli, temiz ve kendilerini değerlihissettikleri bir ortamda, aradıkları herşeyi bir arada bulabiliyorlar. Her açılan AVM benimseniyor. Perakendedeki büyüme ivmesi de sektöre yatırım yapılmasını ve farklı yapılarda, tematik AVM'lerin hizmete girmesini sağhyor.


Sadece alışveriş değil aynı zamanda birer yaşam merkezi de olan AVM'lerin geleceği hakkmdaki öngörüleriniz nelerdir?


Hepimizin günlük yaşamında önemli bir yere sahip...