16 / 05 / 2024

hurda çelik işlenmesi

hurda çelik işlenmesi

Hurda… Çelik sektörü için en önemli üretim girdilerinden biri. Sektör üretim tesislerinde hammadde olarak yüzde 70 oranında hurda kullanıyor ve dünyadaki hurda ticaretinin yüzde 20’sini yapıyor.

Kurban Bayramı'nda bunu yapanlara 3 bin 36 TL ceza kesilecek! Aman dikkat!

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve tedbir almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 TL idari para cezası kesileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Beko BM 4044 Bulaşık Makinesi ne kadar, özellikleri ne? 16 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Paslanmaz çelik iç gövde ve 14 kişilik kapasiteye sahip 4 programlı Beko BM 4044 Bulaşık Makinesi, hijyen ve parlaklık fonksiyonu ile öne çıkıyor. Peki, Beko BM 4044 Bulaşık Makinesi en uygun nerede? İşte detaylar...

Çiftçinin rüyası Hattat Traktör 240S ve 255T Eylül fırsatlarını kaçırma! İşte 23 Eylül 2022 Hattat fiyat listesi

Hattat Traktörün bağ ve bahçelerin rahat işlenmesi için geliştirdiği 240S ve 255T modelleri orijinal Perkins motoru ile çiftçinin rüyalarını gerçeğe dönüştürüyor. İşte Hattat traktörün Eylül ayı fiyat listesi

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Almanlardan Volkswagen'e o ülkedeki fabrikanı kapat çağrısı! İşte gerekçesi

Almanya'da çelik işçilerinin örgütlü olduğu IG Metall Sendikası Başkanı Jörg Hofmann, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik insan hakları ihlali iddiaları nedeniyle Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’e bölgedeki fabrikasını kapatması çağrısı yaptı.

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMSF, Özlem Çelik'i 19 milyon TL bedelle yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden 19 milyon Türk Lirası bedelle yeniden satışa çıkardı.

Çelik sektöründe yatırım iştahı arttı!

Hurda fiyatlarının son günlerde birçok sebebe bağlı olarak gerilemesi ve geçen yılın son çeyreğinde çelik talebine yönelik yüksek talep, sektördeki yatırım iştahını artırdı. Şirketler modernizasyon ve ek kapasite yatırımı için harekete geçti. 

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

İzmir'de 7 cemevi imar planlarına ibadet alanı olarak işlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmire genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi kararı verdi...

İzmir’de cemevleri imar planına ibadethane olarak işlenecek!

Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” dedi.

Valve İnşaat Demir Çelik iç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Valve İnşaat Demir Çelik iç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Yakup İşbilen tarafından kuruldu.

hurda çelik işlenmesi Haberi

hurda çelik işlenmesi

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş., eğitim misyonu kapsamında başlattığı “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin ikincisini Akredite Gözetim Firmaları Derneği işbirliğiyle “Çelik Hurda Kalitesi ve Eksperliği” konusunda gerçekleştirdi. Çelik sektörü temsilcilerinin yanı sıra hurda toplayıcıları, geri dönüşüm tesis işletmeleri ve satıcıların geniş katılım gösterdiği seminerde, eğitmen Mehmet İzmir hurda ithalinde dikkat edilmesi gereken noktaları, hurda eksperinin nitelikleri ve görevlerini dinleyicilere aktardı.

Türk çelik sektörü, üretiminin ana malzemelerinden birini oluşturan hurdanın önemli bir bölümünü ithal etmek zorunda. Çelik üretiminin artması ile birlikte hurda ithalinde de artış yaşanıyor. Gelecek dönemlerde bu miktarların daha da artması bekleniyor. İthal hurdayı alırken çelik sektörü temsilcileri tarafından dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise çeşit ve kalite. İyi bir hurdanın ekonomik...