15 / 05 / 2024

Hurda gemilerden ne kadar katkı sağlandı

Hurda gemilerden ne kadar katkı sağlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yılın ilk 5 ayında geri dönüşüme uğrayan 86 gemiden, ekonomiye yaklaşık 38 milyon lira katkı sağlandığını duyurdu. Hurdadan çelik geri kazanıldığında yüzde 74 enerji tasarrufu sağlanıyor...

Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Mayıs 2024 hurda fiyatları

Son zamanlarda peş peşe zam gelen hurda fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı. hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Mayıs 2024 Salı hurda fiyatları.

Hurda fiyatları rekor kırdı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Erdemir hurda fiyatları 2024...

Hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Bakır ve dmeir hurda fiyatları gelen zamlar sonrası resmen fırladı. Peki hurda fiyatları ne kadar? Erdemir hurda fiyatları kaç lira? Güncel hurda fiyta listesi...

Hurda fiyatlarına okkalı zam! Bakır ve demir hurda fiyatları uçtu! Hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları

Emtia fiyatlarındaki artış hurda fiyatlarını da etkiledi. Hurdaya okkalı zam geldi. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır hurda fiyatları kaç lira? Demir hurda fiyatları kaç TL? 

Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Hurda fiyatları ne kadar? 19 Nisan 2024 hurda fiyatları

Dolar kurundaki yükseliş bakır ve demir fiyatlarını artırdı. Bu yükseliş hurda fiyatlarına da yansıdı ve hurda fiyatları resmen fırladı. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır hurda fiyatları kaç lira? 19 Nisan 2024 hurda fiyatları.

Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 13 Nisan 2024 hurda fiyatları

Bakır fiyatlarının yükselişe geçmesi ile geçtiğimiz hafta hurda fiyatlarına zam gelmişti. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen hurda fiyatlarının güncel fiyatları araştırılıyor. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 13 Nisan 2024 hurda fiyatları.

Bakır fiyatları yükseldi! Hurda fiyatları tavan yaptı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar?

Bakır fiyatları, ocak 2023'ten itibaren en yüksek seviyesine yükseldi. Bakır fiyatlarının yükselmesi ile bakır hurda fiyatları tavan yaptı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? 8 Nisan 2024 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatları uçtu! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 5 Nisan 2024 hurda fiyat listesi

Bakır ve demir hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Gelen zamlar sonrası bakır ve demir hurda fiyatları resmen uçtu. Peki bakır hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 5 Nisan 2024 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 15 Şubat 2024 hurda fiyatları 

Güncel hurda fiyatları geri dönüşüm firmaları tarafından açıklandı. Dolar kurundaki yükselişler hurda fiyatlarını da etkiledi. Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2024 hurda fiyatları. 

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Güncel hurda fiyatları ne kadar? 27 Ekim bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları

Geri dönüşüm firmaları tarafından güncel hurda fiyat listesi açıklandı. Dolar kurunun yükselmesi ile Vatandaşlar 'Hurdaya zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurdaya zam geldi mi? 27 Ekim Cuma hurda fiyat listesi.

Hurdada dal kıpırdamıyor! Fiyatlar resmen çakıldı kaldı! Hurda fiyatları ne kadar? 17 Ekim 2023 hurda fiyat listesi

Güncel hurda fiyat listesi merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta gelen 2,5 lira zamdan sonra hurda fiyatlarında dal  kıpırdamıyor. Hurda fiyatları resmen çakıldı kaldı. Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 17 Ekim 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Hurdaya büyük zam! Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar?

Hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen fiyatlar görenleri şaşkına çevirdi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar? 12 Ekim 2023 hurda fiyatları.

Hurda fiyatları ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 10 Ekim 2023 hurda fiyat listesi

Filistin İsrail çatışması piyasalarda dengeyi bozdu. Doların yükselişe geçmesi inşaat sektöründe büyük fiyat artışlarına neden olurken, gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Peki hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 10 Ekim 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır, demir, alüminyum hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatları kaç lira? 6 Ekim 2023 hurda fiyat listesi

Dolar/TL kuru bugün rekor kırdı. Doların yükselişe geçmesi piyasaları hareketlendirdi. Bakır fiyatları gerilerken demir cevheri vadeli fiyatlarında sabit seyir devam ediyor. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 

Hurda gemilerden ne kadar katkı sağlandı Haberi

Hurda gemilerden ne kadar katkı sağlandı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yılın ilk 5 ayında 86 adet gemi geri dönüşüme uğradı. 86 gemiden yaklaşık 38 milyon lira ekonomiye katkı sağlandı. Türkiye genelinde, 26 parselde 21 adet Gemi Söküm İzni olan işletme bulunuyor. 


"Gemiler yurtdışından geliyor"


Bakanlık’tan yapılan açıklamada hurda gemilerin ağırlıklı olarak yurt dışından geldiği belirtilerek, “Getirilen hurda gemilerden, Notifikasyon formu ile birlikte tehlikeli madde döküm raporu isteniyor. Gemilerin döküm raporları incelenerek, Notifikasyon formunun onaylanması ile birlikte gemi ithalatlarına izin veriliyor.Sökülen gemiler gemi sacları haddehanelerde lama, silme, kare ve köşebent gibi ürünlere dönüştürülüyor. Gemi makine ve ekipmanları bakımdan geçtikten sonra ihraç ediliyor.Ayrıca ayrıştırılan gemilerden gemi ve yat inşa sanayine ve sanayi kuruluşlarına gerekli malzemelerin bir kısmı da bu sektörden temin ediliyor” denildi. 


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı...